pixel

Термопомпа с екологичен хладилен агент и инверторна технология

Clivet

Термопомпата Sphera Evo 2.0 Invisible работи с екологичния хладилен агент R-32 и инверторна технология. Тя е особено подходяща за къщи, които не разполагат с техническо помещение.

В допълнение към стандартните версии на термопомпата, като Sphera Evo 2.0 Box и Evo 2.0 Tower с вграден резервоар за топла вода, компанията Clivet вече предлага Sphera Evo 2.0 Invisible – версия за вграждане, която може да се монтира в малки помещения в жилищни сгради и еднофамилни къщи. Голямо търсене на тази версия има и като заместител на етажните отоплителни системи на газ в жилищните сгради и при преустройства на тавански помещения.

Invisible е изборът за всички къщи и апартаменти, които не разполагат с техническо помещение и изискват невидим монтаж в стената. Устройството е дълбоко само 36 см и има регулируема телескопична рамка, която може да се адаптира цветово, така че визуално да изчезне напълно.

Sphera Evo 2.0 Invisible предлага отоплителен капацитет от 4 до 10 кВт и използва екологичния хладилен агент R-32.

Допълнителен буферен резервоар

Изключителното предимство на термопомпата е нейната гъвкавост и способност да се адаптира към всички изисквания. Тя се конфигурира индивидуално за потребителя. Например, стандартно се предлага с високоефективна циркулационна помпа с променлив дебит на водата, а при поискване и с по-висок пад на налягането. Резервоарът за гореща вода е със стандартен капацитет от 150 литра, който може да бъде увеличен с още 50. С опционалния буферен резервоар от 50 литра може да се увеличи количеството на водата в системата. Комплектът за 2 зони включва две допълнителни циркулационни помпи и трипътен смесителен вентил.

Clivet

Според производителя благодарение на инверторната технология серията Sphera Evo 2.0 предлага висока ефективност в клас А +++ с вода при 35°C (типична комбинация с панелни нагревателни елементи) и в клас А ++ с вода при 55°C (типична комбинация с радиатори).

Линията се характеризира с привлекателна естетика. Това прави тези термопомпи лесни за интегриране във всяка жилищна среда. И накрая, основните функции на Evo 2.0 могат да се управляват чрез смартфон с помощта на собствено приложение.

Управление и наблюдение чрез приложение

Цялата гама е проектирана да работи със системата за обновяване и пречистване на въздуха Elfofresh Evo с активна термодинамична рекуперация и електронно филтриране на пари, фин прах, полени, вируси и бактерии. Съоръжението се управлява от системата Control4 NRG, която оптимизира използването на ресурсите и осигурява голяма икономия на енергия. Управлението и наблюдението на цялата система се осъществява дистанционно с помощта на приложение.

Снимки: Clivet

Може да харесате още...