pixel

Термопомпата VRV на Daikin празнува първа успешна година

Термопомпата VRV бе създадена в Европейският център за развитие (ЕЦР) на Daikin Europe N.V. в белгийския град Остенде. Тя е проектирана, за да посрещне изискванията на европейските сгради, както и всички възможни климатични условия в Европа. Освен това термопомпата VRV е съобразена с последното екологично законодателство касаещо продуктите, консумиращи енергия.

Успехът в налагането на VRV на европейския пазар може да бъде обяснен с трите подобрения над предишното поколение, а именно:
– технологията за променлива температура на хладилния агент;
– непрекъснатото отопление по време на размразяване
– VRV конфигураторът за опростено пукане в експлоатация и сервизна поддръжка.

Уникалната технология за променлива температура на хладилния агент позволява на термопомпата VRV IV да отговаря на нуждите за отопление или охлаждане като непрекъснато следи необходимия капацитет и климатичните условия. Автоматичната самонастройка означава, че системата използва само енергията, която е необходима за да покрие изискванията на топлинния товар, което води до 28% по-малко консумирана енергия както и спад на въглеродните емисии от 28%, в сравнение с предишните поколения VRV.

Ползите от тази иновативна функция бяха демонстрирани по време на тестовете на VRV IV в клон на германската модна верига в Унтерхахинг, близо до Мюнхен, Германия през 2013 г. Климатичният контрол в магазина бе първоначално бе осигуряван от 20 HP VRVIII, състояща се от две външни тела. Те бяха заменени от една 18 HP VRV IV, a останалата част на системата бе запазена. Опитът показа, че системата VRV IV консумира до 60% по-малко енергия в охлаждане и 20% по-малко енергия за отопление, в сравнение със системата VRV III – без компромис в комфорта.

Може да харесате още...