pixel

Термопомпи с нови мощности за ново строителство и съществуващи сгради

Viessmann

Viessmann разширява диапазона на серията Vitocal 250 с пет капацитета на мощност. Термопомпите с мощност от 2,1 до 8 kW са специално разработени за ново строителство. Новите, по-мощни варианти до 18,5 kW са предназначени за модернизация.

Преди две години Viessmann пусна ново поколение термопомпи въздух-вода с моноблокови модули Vitocal 250-A и Vitocal 252-A (2,6 до 13,4 kW), които използват естествения хладилен агент R290 и достигат температури на потока от 70°C при много ниски външни температури.

Така инсталирането на подово отопление не е абсолютно необходимо и съществуващите радиатори могат просто да продължат да се използват.

Мощности до 8 kW за ново строителство

Дори в добре изолирани нови сгради понякога има изисквания за по-високи температури на системата, например за затопляне на вода. За такива случаи вече са налични новите мощности от 2,1 до 8,0 kW (за A7/W35).

За тази цел стенният Vitocal 250-A или стоящият на пода компактен Vitocal 252-A с вграден 190-литров бойлер се комбинират с едно от новите външни тела A4, A6 или A8.

Viessmann

Повече мощност за по-големи съществуващи сгради

Новите, по-мощни версии с топлинна мощност до 18,5 kW са предназначени за модернизиране на отоплителни системи в по-големи съществуващи сгради с високо топлинно натоварване. За тази цел съществуващите вътрешни тела на стенния Vitocal 250-A или компактния Vitocal 252-A се комбинират и с външните тела A16 или A19.

За отоплителни товари над 20 kW две устройства могат да бъдат каскадно свързани с помощта на новите контролни функции.

Viessmann разработи Hydro AutoControl, който спестява време при монтажа на уредите. Благодарение на патентованата хидравлика термопомпите се адаптират към почти всички съществуващи отоплителни системи по време на модернизацията.

Управлението на енергията прави потреблението и разходите прозрачни

Дали директно по време на монтажа на термопомпите или по-късно – Vitocal 250-A и Vitocal 252-A могат да бъдат комбинирани с фотоволтаични модули Vitovolt и системата за съхранение на електроенергия Vitocharge VX3. Това позволява термопомпите да работят със самостоятелно генерирана зелена електроенергия през голяма част от деня. Всички системни компоненти са безпроблемно свързани с цифровите услуги на Viessmann чрез платформата Viessmann One Base.

Компанията е представена на българския пазар от Viessmann България.

Снимки: Viessmann

Може да харесате още...