Термостати и вентили за радиатори от най-висок клас!

Oventrop

Многообразието в конструкциите на вентилите и термостатите на Oventrop помагат на търговците, монтажниците и проектантите да отговорят на най-високите изисквания  на своите клиенти. Благодарение на предварителната настройка те дават възможност за хидравлично изравняване на дебита, а така – и за икономично топлоотдаване на отделните радиатори. Указание относно наредбата за пестене на енергия (EnEV): Термостатите на Oventrop отговарят на изискванията на EnEV. Те могат да бъдат проектирани съгласно DIN V 4701-10 по избор с 1 Келвин или с 2 Келвина пропорционално отклонение. По този начин се получават различни коефициенти на разход на инсталацията. Термостатните вентили на Oventrop „A, AV 9, RF и AF“ са официално признати и отговарят на различни международни изисквания. Термостатните вентили на Oventrop във всяко отношение надвишават изискваните в стандартите стойности: якост на огъване, на усукване, влияние на температурата на топлоносителя  и влияние на диференциалното налягане.

Oventrop

„Q-Tech“  за по-добра енергийна ефективност

Q-Tech

Термостатните вентили от серията „Q-Tech“ регулират обемния  дебит автоматично и дават възможност за просто съгласуване на обемните дебити при съответните консуматори (напр. радиатори) в инсталации за отопление и охлаждане. Необходимият обемен дебит на включените след него консуматори се установява от изчислението на топлинния товар и от избраната температурна разлика. При арматури с „Q-Tech“ обемният дебит се настройва директно и автоматично се ограничава до избраната стойност . По този начин арматурите с „Q-Tech“ опростяват значително хидравличния баланс.

Луксозни радиаторни вентили с резбова връзка M 30×1,5
Oventrop е с водещи позиции в дизайна на радиаторни арматури. Никоя друга фирма от бранша за отоплителни арматури не е получила признанието  за качество от: iF Индустриален форум за дизайн Хановер, ISH Франкфурт (награда за дизайн)  universal design award, Good Design Award, Plus X Award , Iconic Award.

Термостатните вентили на Oventrop „E“ са вентили за модерния жилищен дизайн. Модерният дизайн съчетава отлична форма с превъзходна функция.

1-2 Термостатът „pinox“ придава особен акцент. С функционалната си и визуално изчистена форма той придава изключителен вид на радиатора. Ръкохватката дава възможност за лесна и прецизна настройка на температурата. Термостатът „pinox“ е отличен с множество награди за дизайн. Комбинацията на „pinox“ с термостатни вентили „Е“ или със свързващата арматура „Multiblock T“ се препоръчва за модерното жилищно обзавеждане.

 3 Луксозните радиаторни вентили позволяват термостатично регулиране на стайната температура. Модели: позлатен, хромиран, прахово боядисани в бяло и никелиран, антрацит и дизайн от неръждаема стомана

4- Термостатът „Uni SH“ с елегантен дизайн, с течен сензор, регулира стайната температура. Обслужването и отчитането са отлични. Тактилните помощни средства за настройка улесняват боравенето с вентила дори и от хора с увредено зрение. Модели: бял/хромиран, с дизайн от неръждаема стомана и бял. Впоследствие може да се постави елегантната декоративна капачка „SHCap“, която се предлага бяла, хромирана или антрацит. При модела в бяло или в дизайн от неръждаема стомана тя е предварително монтирана.

Oventrop

Термостати с резбова връзка M 30 x 1,5.

Термостатите на Oventrop „Uni XH“, „Uni XHM“, „Uni XHT“, „Uni LH“, „Uni LHB“, „Uni SH“, „Uni FH“, „Uni CH“, „pinox H“ и „vindo TH“ с течен сензор са с резбова връзка M 30×1,5. Диапазонът на настройка може да се ограничи и блокира чрез ограничителни елементи. Термостатите имат помощ за настройка от хора с увредено зрение, а избраната настройка може да се маркира чрез мемо шайба (не важи за „Uni SH“, „Uni FH“, „Uni CH“, „pinox H“ и „vindo TH“).

 Предимства:
– не е необходим адаптер;
– сигурно закрепване на термостатите;
– лесен монтаж;
– малък размер;
– превъзходен дизайн;
– може да се достави декоративен пръстен за скриване на гайката;
– подходящ за вентилите на други производители;
– може да се преоборудва с обслужваща капачка.

Термостатите „Uni XH“, „Uni XHM“, „Uni XHT“, „Uni LHB“, „Uni SH“, „Uni FH“, „Uni CH“ и „vindo TH“ се предлагат в бял цвят (RAL 9016).

Термостатът „Uni LH“ се предлага в цветовете бяло (RAL 9016), сигнално сиво (RAL 7004), антрацит (RAL 7016), позлатен и хромиран (вж. стр. 2). Термостатът „pinox H“ може да се достави хромиран или бял.

Oventrop

Oventrop

Oventrop

Повече информация за продуктите и системните решения, предлагани от фирма Oventrop, можете да откриете на www.oventrop.bg.

Може да харесате още...