pixel

Термовентилатор за камини Caldofa`

Установено е, че близо 65% от топлината, отделяна при горенето на дървата в открита камина излиза през комина. Възможно ли е тя да бъде „уловена”, с което да се спестят дърва, а така също и да се стерилизира въздухът в помещението през студените дни?

Да, това е възможно – чрез термовентилатора за камини Caldofa`. Той е производство на нашия дългогодишен партньор – италианската фирма Vortice. Caldofa` и е нов електродомакински уред. Неговото функциониране е просто и незабавно. За няколко минути се позиционира в центъра на откритата камина, дървата се нареждат върху подходящо оразмерения тръбен топлообменник, вентилаторът се включва и започва да засмуква студения въздух от стаята, загрява го чрез отделената от горящите дърва топлина и го връща обратно. Така се получава непрекъсната циркулация на въздуха и при добре разпалена камина помещението са затопля много по бързо. Консумацията на вентилатора е само 20 W – по-малко от една електри-ческа крушка.

Ако се остави вратата отворена Caldofa` ще затопли и съседните помещения, и ще дава топлина, докато изгасне последното въгленче. И една идея от производителя: преди да си легнете може да сложите простора с прането пред термовентилатора. На сутринта то ще бъде сухо.

Caldofa` се адаптира без проблеми към всякаква открита камина, изпълнена в античен, класически или модерен стил. При положение, че камината е много дълбока се предлагат като опция удължаващи тръби с дължина 750 mm.

Caldofa` е патентован и сигурен, защото е сертифициран от Италианския институт за качество IMQ. Конструкцията му е усилена, а нивото на шума ниско. Предлага се в комплект с елегантна предпазна противоискрова решетка.

Когато камината не се използва, може да бъде прибран. Компактен и удобен за транспортиране, което позволява без проблеми да бъде използван и във второ жилище.

Caldofa` стерилизира въздуха. При добре горяща камина, за няколко минути въдухът е пречистен на 99,99% от бактерии, спори на бактерии и гъбични спори (изледването е проведено в Миланския Университет).

Caldofa е удостоен с престижната награда „IF Ecology Design Award” – Хановер, Германия.

Ето и съставните части:
1 – Вход студен въздух;
2 – Изход горещ въздух с въртящ се на 360° дефлектор за насочване въздуха в желаната посока;
3 – Вентилатор с корпус от лят алуминий и мотор с удължен живот (30 000 часа);
4 – Регулируеми краченца и телескопични тръби за лесна адаптация към различни размери камини;
5 – Наклонена част на топлообменника за увеличаване на КПД;
6 – Повдигната предна част на топлообменника. Не позволява слагането на по-голямо количество дърва от необходимото (по този начин се реализира икономия) и падането им напред;
7 – Електрически кабел с дължина 2,5 m;
8 – Декоративна противоискрова решетка.

Технически параметри:

Код V W A m³/h dB (A) сертиф. кг изолац. защита
min max min max
70710 220-240 20 0,18 32 48 47 54 IMQ 18 cl. 2 IP 21

За контакти и повече информация – Bulgaria Therm.

Може да харесате още...