Tesy откри новия си логистичен терминал

Tesy

На 12 септември в Шумен се състоя официалното откриване на новия логистичен терминал на Tesy

На 12 септември в Шумен се състоя официалното откриване на новия логистичен терминал на Tesy, където беше отслужен тържествен водосвет. Терминалът функционира от август тази година като осигурява нови 8000 палетни места и ще послужи за удвояване на товарния капацитет и елиминиране на загуби на ресурс при трансфер между терминалите. Новото логистично съоръжение способства за по-висока гъвкавост и по-добро обслужване на клиентите и доставчиците.

Официални гости на събитието бяха г-н Любомир Христов, кмет на община Шумен и Иво Трингов, член на борда на директорите на Кордеел България ЕАД, фирмата изпълнител на проекта, които споделиха празника, поздравиха компанията за множеството успехи и подчертаха големия ѝ принос към развитието на региона и бизнеса, както и умелото представяне на страната в над 50 държави на 4 континента.

Обща информация за проекта:
Бюджет – 7 000 000 BGN 
Площ – 4 500 м²
Офис, конферентна зала и релакс зона – 500 м²
Високоетажна стелажна система на 6 нива
8 000 палетни места
10 терминала
Период на строеж 9 месеца
Период на осъществяване на целия проект – 1,5 г.
В експлоатация от август 2019 г.

Tesy

Добавена стойност:
Удвояване на товарния капацитет
Елиминиране на загуби на ресурс при трансфер между терминалите
Обработка на два пъти повече камиони за единица време
Гъвкавост и по-добро обслужване на клиенти и доставчици
Инвестиции в хора, оборудване и повишена ефективност
Оптимизиране на логистичните операции

Tesy

Жечко Кюркчиев, управител на Tesy: “Времето, изминало през последните години от откриването втората производствена линия за електрически бойлери и прилежащ логистичен терминал през май 2016, е период белязан от динамична промяна за Tesy и изпълнен с множество успешно реализирани проекти от съществено значение за развитието на марката. Всичко това постигнахме, благодарение на пламенния екип от висококвалифицирани специалисти, част от екипа на компанията“.

Tesy

В историята на фирмата вече гордо можем да добавим още едно значимо събитие от тази година – новия логистичен терминал, което е и естествено продължение на внедряването на високотехнологични решения и непрестанното развитие и автоматизиране на производствените мощности.

Символичното прерязване на лентата беляза поредната успешна стъпка в историята на Tesy, естествена част от растежа и затвърждаването на позицията на компанията като един от водещите производители на електрически бойлери и отоплителни уреди в Европа.

Успешното реализиране на проекта се дължи не на последно място на партньорстовото с Кордеел България АД, чийто член на борда на директорите Иво Трингов поздрави Tesy с пожелание за неспирно положително развитие.

В заключение, днес можем да кажем, че Tesy e сред малкото български компании, разпознаваеми и признати от глобалните лидери в индустрията със своята иновативност и целеустременост. Компанията е насочена към позиционирането на марката Tesy като разпознаваем бранд в световен мащаб в категориите, свързани с предоставянето на решения за топла вода и топлина, в които се отличават със своя дизайн, нови технологични решения, надеждност и добавена стойност за клиента.

Tesy

Компанията реализира проекти, които оказват положителен ефект върху развитието на бизнеса и обществената среда в Североизточния регион и страната като цяло, за което е получила редица отличия от авторитетни медии и бизнес организации.

Всичко това е признание за работата на целия екип на Tesy и вдъхва увереност за правилната посока и начина, по който фирмата се развива.

Жечко Кюркчиев, управител на Tesy: “Ние сме един екип! Екип, воден от обща цел – да повишаваме стандартите в нашата индустрия, за да внасяме топлина в живота на хората. И го правим с плам и доверие един към друг! Ние сме Tesy!”