pixel

TopGas® – високоефективен стенен кондензен газов котел от Hoval

hoval

Кондензни газови стенни котли Hoval TopGas® Classic и TopGas® Combi с мощности от 12 до 30 kW предлагат най-модерно отопление с надеждно качество, благодарение на изключително ефективната кондензна технология, а и от септември 2020 г. са на изключително атраквини цени. Подходящ за отопление и топла вода в жилищни сгради, къщи, апартаменти и дори за обекти с друго нежилищно предназначение.

Стенните газови котли от Hoval са компактни и с високо качество. Изключително надеждни и с дълъг живот на експлоатация, благодарение на високоефективния топлообменник с вградена медна серпентина, което осигурява чиста и безпроблемна работа на котела в режими отопление и топла вода, без опасност от образуване на котлен камък.

Управлението на котела лесно може да се интегрира към външен стаен контролер Tado, с който да се осигури онлайн достъп до системата чрез мобилно приложение. Това гарантира както улеснение при работа и настройки, така и реализиране на икономии.

Котлите от серии TopGas® Classic и TopGas® Combi са изключително компактни и лесно се адаптират към нови сгради или реновация.

TopGas® Combi и Classic – идеален избор за апартаменти и малки къщи

hoval

Те осигуряват икономично отопление и топла вода, чрез вградения в котела топлообменник с медна серпентина за отоплителния кръг, а в модел Combi с втора медна серпентина за битова гореща вода. Те са изключително компактни, безшумни. Лесно се монтират и в малки апартаменти. Възможен е монтаж дори и в кухненски шкаф. За двуконтурния котел модел Combi не е необходим външен бойлер, което прави системата още по-компактна. Вграденият топлообменник за топла вода осигурява необходимото количество топла вода. Затоплянето на топлата вода през медната серпентина е на проточен принцип без циркулационна помпа, от където идват и ниските разходи. Наличието на две медни серпентини дава възможност котелът Combi да работи едновременно за топла вода и отопление. Използването на медна серпентина гарантира хигиенно чиста работа, без опасност от замърсяване, задръстване и котлен камък. Котлите TopGas® Classic и Combi са оборудвани с вградена високоефективна горелка с предварително смесване на газта и пресния въздух за горене, инверторен вентилатор с плавна модулация на мощността и ефективна циркулационна помпа. Към котела се окомплектоват разширителен съд и хидравличен сет с предпазна арматура за лесно свързване към отоплителната система и мрежата за топла вода. Коминната система е коаксиална и позволява работа, независимo от помещението. Коминът може да бъде изведен директно на външна стена или да се включи към вертикален комин или шахта.

За модел Classic е необходим външен бойлер със серпентина за битова гореща вода, като подходящ модел е елегантно стоящия под котела бойлер TopVal с обем 130 или 160 литра.

hoval

Едно добро системно решение в апартаменти и еднофамилни къщи, осигуряващи максимален комфорт на обитаване, е комбинация на газов кондензен котел TopGas® и комфортна вентилация с рекуперация HomeVent от Hoval, с която гарантирано ще има чист въздух денонощно.

hoval

Smart стаен контролер

Котлите от серия TopGas® с мощности до 30 kW имат вграден базов контролер, който може да осигури нормалната работа на системата за отопление и топла вода. Контролната система може да се надгради по желание на клиента със смарт стаен термостат с онлайн контрол чрез мобилно приложение – Тado. Свързването с външен стаен контролер е чрез OpenTherm.

hoval

Стаен термостат Tado дава възможност за лесен и интуитивен контрол от дневната или от разстояние, чрез мобилно приложение. Той притежава модерен дизайн и е съвместим с умни системи като Apple HomeKit, Google Home, Alexa и IFTTT.

Ако котелът е част от цялостно системно решение, изградено с други съоръжения от Hoval, то тогава може да бъде интегрирана и контролната система TopTronic E.

Вземете оферта за газов котел.
Информация за проектанти и инсталатори.

За да научите повече за системните решения, се свържете с консултант на Ховал.

Може да харесате още...