pixel

Топла Коледа и успешна Нова Година от GreenEcoTherm – марката, която Европа прие

Екотерм Проект

Екипът на фирма Екотерм Проект Ви поздравява с настъпващите Коледни и Новогодишни празници и Ви пожелава здраве, благополучие и много щастливи мигове.

Ние ще направим празничните дни по-уютни, като Ви осигурим топлина в студените зимни дни с високоефективния котел Pelletherm, оползотворяващ дървесни пелети, предназначен за отопление в системи с локално топлоснабдяване, а също така и за подгряване на битова гореща вода.

Безкомпромисно качество, цена в пъти по-ниска от скъпите европейски аналози, екологичност, отговаряща и на най-строгите европейски норми направи котелът Pelletherm най-продаваният продукт на Екотерм Проект на международните пазари.

Pelletherm

Завидният КПД от 94% е постигнат благодарение на оригинално конструктивно решение със защитен патент. Абсолютно реалните 94% ефективност се потвърждават и от протоколите от изпитания и сертификатите издадени от независими лаборатории с европейска акредитация. За потребителите този висок коефициент на полезно действие означава малки топлинни загуби при максимално оползотворяване на горивото.

Уникалното при този продукт е, че той е независим от качеството на изгаряното гориво. Може да оползотворява дървесни пелети с диаметър ø6,  до ø14 мм, както и плодови костилки. Пелетите с по-големия диаметър ø14 така наречените индустриални пелети се предлагат на значително по-ниски цени, а това прави инвестицията в това съоръжения изключително изгодна.

Pelleti

Съоръжението е снабдено със система за автоматично разпалване на горивото и система за автоматично почистване на пепелния остатък от зоната на горелката. Автоматично е и подаването на горивото от вграден бункер с обем 100 kg и възможност за автоматично зареждане с гориво от друг външен резервоар. Екотерм Проект има собствен патент на полезен модел на дозиращо устройство за подаване на твърдо гориво, елиминиращ фактора „обратен огън“ и самозапалване.

Автоматичната модулация на горивния процес при Pelletherm V.2 M01 и Pelletherm V.2 M02, намалява броя на спиранията и запалванията, респективно консумацията на гориво и електрическа енергия.

Pelletherm V.2 M02

Pelletherm V.2 M02

Конструкцията на топлообменника е триходова, което осигурява интензивен и оптимален топлообмен между димните газове и стените му. Допълнително удобство за клиентите възможност за регулиране работата на котела със стаен термостат (седмичен програматор).

Котлите от серията Pelletherm са суперекологични и с пълно право могат да бъдат наречени така, защото покриват и най-строгите европейски норми за вредни емисии.

При изгаряне на фосилни горива (въглища, дърва, дървесни пелети, нафта, газ и др.) в атмосферата се отделят вредни емисии газове. Най-опасни за околната среда са въглеродните окиси (СО), прах, неизгорели окиси (OGC, т.нар. „сажди“).

За да се ограничи замърсяването на природата, в Европейския съюз е въведен стандарт EN 303-5 Class 3, който определя гранични стойности на вредните емисии, които се отделят от котлите, изгарящи различни видове горива.

Вредните емиси на котлите Pelletherm са неколкократно по-ниски от действащите в момента ограничения и от тези, които ще влязат в сила в Европа през 2015 г.

Носителят на златен медал и диплом в конкурса на Международен панаир Пловдив за 2008 г. напълно автоматизираният котел Pelletherm се предлага в широка диапазон мощности –  30, 45, 60, 80 и 100 кW.

Съоръжението е включено в програма REECL и всеки клиент има възможност за ползване на кредит енергийна ефективност.

Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

Може да харесате още...