pixel

Топлина и комфорт с топловъздушни завеси “Stavoklima” – Чехия

ТОПЛИК ООД е инженерингова компания, ориентирана към проектиране и  изграждане на високоефективни и интелигентни технически решения в областта на отоплението, газификацията, вентилацията и климатизацията. Основна цел на компанията е  предлагане на иновационни              технлогии с цел пестене на енергия.

В началото на 2009г. ТОПЛИК стана официален представител на „Stavoklima v.o.s.“  за българския пазар – чешка фирма, стартирайки от 1994 с проектиране и монтаж на продукти специално за кондициониране на въздуха. От 1996 фирмата започва дейността си в производството на аксесоари за въздушно кондициониране  и благодарение на придобитите опити и средства “StavoKlima v.o.s ” добавят  уникална гама от широк обхват въздушни завеси.

С помощта на топловъздушна завеса не се допуска външния студен/топъл въздух да навлезе в сградата, като се осигурява вътрешен енергиен комфорт. Топловъздушните завеси позволяват вратите на помещението да бъдат постоянно отворени, дори и в най-студеното време, задържайки топлината отвътре и не допускайки на студа, миризмите и прахта отвън да навлязат в помещението.

Благодарение на монтирана въздушна завеса „StavoKlima” топлинните загуби от сградата намаляват чуствително, като по този начин се намаляват разходите за отопление и охлаждане.

Гамата предлагани продукти е изключително широка – предлага се огромен избор от модели с воден и електрически топлообменик за всякакво приложение, основно в търговската област. Топловъздушните завеси „StavoKlima” са предвидени за стенен и таванен монтаж. Снабдени са с електронен регулатор ECON или управление DITRONIC, осигуряващи изключително висок комфорт на обслужване.

С помощта на управление ECON се регулират степените на нагревателя и скоростта на вентилаторите с възможност за свързване на външен датчик и стаен термостат.

За версията с електрически топлообменник е вградена и функция за защита от прегряване.

Управление ECON е подходящо само за стенен монтаж.

Управление DITRONIC е подходящ за стенен монтаж, снабден с  видим на тъмно светещ дисплей с вградена звукова индикация. То позволява: избор на три нива; автоматичен режим на работа, съобразно избраната температура; настройка на завесата според стайната или външната температура, както и седмичен режим. DITRONIC е с вградена  анти-замръзваща защита и защита от прегряване на електрическите части. За задоволяване изискванията на потребителя управлението  дава възможност за регулиране на вентилатора и нагреватела, посредством компютър; настройка на параметрите на завесата с помощта на USB-устройство (DITRONIC Plus), също и управление на топловъздушната завеса чрез дистанционно управление.

Производствена гама:
– топловъздушна завеса ECON – с мощности от 2.5 KW до 18.1 KW;
– топловъздушна завеса ECON-C – с мощности от 5 KW до 28.7 KW;
– топловъздушна завеса Li –  с мощности от 3 KW до 61.6 KW;
– топловъздушна завеса Li-light – с мощности 6.4 KW до 44.6 KW;
– топловъздушна завеса AXI – с мощности от 52.6 KW до 97.8 KW;
– топловъздушна завеса COMPACT 400 – с мощности от 1.02 КW до 53.4 КW;
– топловъздушна завеса MAGNUM– с мощности от 0.51 КW до 45.3 К W;
– топловъздушна завеса NUCLEO 3000 – с мощности от 0.51 КWдо 68.3 КW;
– топловъздушна завеса ARCUS –  с мощности от 1.28 КW до 55.1 КW;
– топловъздушна завеса ARCUS-X – с мощности от 1.28 КW до 55.1 КW.

Топловъздушните завеси ECON и ECON-C са предвидена за стенен и таванен монтаж. Подходящи са за отопление на отделни помещения в административни центрове, бутици, ресторанти, банки и хотели. Снабдени са със стандартно вграден електронен регулатор ECON. Основни предимства на този тип завеси са ниското ниво на шум, бърз и лесен монтаж и използването на висококачествени материали и компоненти.

Топловъздушна завеса ECON

Топлинната мощност на топловъздушна завеса ECON с воден топлообменик при капацитет на нагряване 80/60ºС  е от 8,6 kW до 18,1 kW, а при капацитет на нагряване 60/40ºС – от 4,8 kW до 10,3 kW. А, за версията с електрически топлообменик топлинната мощност варира от 2,5 kW до 17,5 kW.

Топловъздушна завеса ECON-C

Топловъздушни завеси ECON-С с воден топлообменик при капацитет на нагряване 80/60ºС  имат топлинна мощност от 11,5 kW до 28,7 kW, а при капацитет на нагряване 60/40ºС – от 6,2 kW до 16,2 kW. А, за версията с електрически топлообменик топлинната мощност варира от 5 kW до 19,5 kW.

Топловъздушни завеси  Li и Li-light са подходящи за банки, хотели, офиси и търговски сгради, административни сгради, леката промишленост, за индустриални помещения, изложбени центрове и супермаркети. Подходящи са освен за хоризонтален монтаж и в случаи, когато хоризонталния монтаж над врата е невъзможен, като при избор на вертикална завеса е необходимо максимално допустимата ширина на вратата да бъде 2,5 метра. Тези завеси са снабдени със специални филтри за пречистване на въздуха(само за версии с воден топлообменник) и с вентилатори с висока производителност, с вградена защита от прегряване.

Топловъздушна завеса Li

Топлинната мощност на топловъздушна завеса Li с воден топлообменик с капацитет на нагряване 80/60ºС  при температура на помещението от 18ºС варира от 11,6 kW до 61,6 kW, а с капацитет на нагряване 60/40ºС при температура на помещението от 18ºС – от 6,4 kW до 34,4 kW. Версията с електрически топлообменик се определя с 4 степени за мощност  от 3 kW до 36 kW.

Благодарение на въздушна завеса Li не се допуска нахлуване на външен студен въздух през зимата, като се запазва топлия въздух в помещението. През лятото се осигурява охладен въздух, без допускане на горещия въздух отвън. С помощта на завеса Li въздухът в помещението е пречистен, тъй като не позволява проникването на миризми и прах.

Топловъздушна завеса Li-light

Топловъздушна завеса Li-light е версия с воден топлообменик с капацитет на нагряване 80/60ºС  при температура на помещението от 18ºС има топлинна мощност от 11,6 kW до 44,6 kW, а с капацитет на нагряване 60/40ºС при температура на помещението от 18ºС – от 6,4 kW до 25,5 kW.

Топловъздушна завеса AXI

Топловъздушни завеси  AXI са изработени за индустриална употреба: промишлени сгради,складове и товарителни площадки. Подходящи са за хоризонтален и вертикален монтаж на стена или таван. Снабдени са с регулируеми външни жалузи, изработени за оптимално изпълнение и вградени термодатчици за защита от прегряване. Стандартната AXI завеса е изработена с воден топлообменик. Топлинната мощност може да се контролира посредством термостатичен вентил и капилярна тръба. Възможно е да се доставят и др. топлообменици:електрически, на пара или на газ. Обема на въздуха може да се контролира чрез 3-степенен регулатор на скоростта. Завесите могат да бъдат с възможност за управление посредством стаен термостат или датчик за врата.

Завеси AXI с воден топлообменик с капацитет на нагряване 80/60ºС  имат топлинна мощност от 52,6 kW до 97,8 kW. За версия с електрически топлообменик 400V –по избор.

Топловъздушна завеса COMPACT 400

Това са топловъздушни завеси, вертикален монтаж, дизайнерски тип с различни мощности и конфигурации. Външният им вид е предвиден така, че да отговаря на изискванията на клиента и за най-модерния интериор. Характеризират се с безшумен режим на работа, благодарение на външна звукова изолация. Всички връзки са направени откъм дъното на завесата, невидимо закрепени към пода. Завесите са снабдени с вентилатори с висока производителност и безшумен режим на работа с вградена защита от прегряване. Благодарение на 3-пътен електротермичен вентил се постига регулиране на стайната или външната температура на въздуха. Осигурява се пречистване на въздуха с помощта на вградени филтри EU2. Работата на завеси COMPACT 400 са с възможност за управление от компютър или с безжично управление.

При версията с електрически топлообменик се постига забавено действие на вентилатора, посредством изключване на завесата.

Топловъздушна завеса COMPACT 400 с воден топлообменик с капацитет на нагряване 80/60ºС  при температура на помещението от 18ºС има топлинна мощност, която варира от 34,7 kW до 53,4 kW, а с капацитет на нагряване 60/40ºС при температура на помещението от 18ºС – от 19,7 kW до 30,2 kW. Електрическата мощност на версия с електрически нагревател (400V) е  от 15 kW до 24 kW.

Топловъздушна завеса MAGNUM

MAGNUM завесите се характеризират с хоризонтален монтаж, ергономичен дизайн и халогенно осветление, активирайки се в процес на работа.  Благодарение на външната звукова изолация се постига значително намаляване на шума в работен режим. Могат да се използват по-мощни нагреватели със серпентини с висока производителност, изработени от Cu/Al, тествани при максимално налягане от 1,6 Mpa за ниско средна температура (60/30 °С). Топловъздушните завеси са окомплектовани с 3-пътен електротермичен вентил за регулиране на стайната или външната температура на въздуха и филтри EU2 за пречистване на въздуха. Посредством оптимална настройка на подвижните външни жалузи се постига максимално спестяване на енергия. Завеси MAGNUM са с възможност за управление от компютър или с безжично управление. Вентилаторите са с висока производителност и безшумен режим на работа, с вградена защита от прегряване. При версията с електрически топлообменик посредством изключване на завесата се наблюдава  забавено действие на вентилатора.

Топловъздушна завеса MAGNUM с воден топлообменик с капацитет на нагряване 80/60ºС  при температура на помещението от 18ºС има топлинна мощност 13,5 kW до 45,3 kW, а с капацитет на нагряване 60/40ºС при температура на помещението от 18ºС – от 7,6 kW до 25,2 kW. Електрическата мощност на версия с електрически нагревател (400V) е  от 9 kW до 27 kW.

Топловъздушна завеса NUCLEO 3000

NUCLEO 3000 завесите са подходящи за хоризонтален монтаж. Характеризират се с изключително модерен дизайн, заоблена форма, безшумен режим на работа и халогенно осветление, включвайки се по време на функциониране. Топловъздушните завеси NUCLEO 3000 са с възможност за отстраняване на шума по време на работа, благодарение на поставена външна звукова изолация. Могат да се използват по-мощни нагреватели със серпентини с висока производителност, изработени от Cu/Al, тествани при максимално налягане от 1,6 Mpa за ниско средна температура (60/40 °С, 60/30 °С). Топловъздушните завеси са окомплектовани с 3-пътен електротермичен вентил за регулиране на стайната или външната температура на въздуха и филтри EU2 за пречистване на въздуха. Посредством оптимална настройка на подвижните външни жалузи се постига максимално спестяване на енергия. NUCLEO 3000 завеси са с възможност за управление от компютър или с безжично управление. Вентилаторите са с висока производителност и безшумен режим на работа, с вградена защита от прегряване. Версията с електрически топлообменик се отличава със забавено действие на вентилатора, посредством изключване на завесата.

Топловъздушна завеса NUCLEO 3000 с воден топлообменик с капацитет на нагряване 80/60ºС има топлинна мощност 17,9 kW до 68,3 kW, а с капацитет на нагряване 60/40ºС – от 10 kW до 39 kW. Електрическата мощност на версия с електрически нагревател (400V) е  от 9 kW до 27 kW.

Топловъздушни завеси ARCUS и ARCUS-X са предвидени за вертикален монтаж, закрепени със скрита връзка отдолу към пода. Характеризират се с изключително модерен дизайн, заоблена форма и ниско ниво на шум. Завесите са идеално допълнение към автоматични врати, осигуряващи нагряване и охлаждане на въздуха в сградата. Снабдени са с външна звукова изолация, осигуряваща значително намляване на шума по време на работа. Благодарение на плоския си профил завесите могат да бъдат поставяни от дясната или лявата страна на вратите. Топловъздушните завеси са  с вграден 3-пътен електротермичен вентил за регулиране на температурата и вентилатори с вградена защита от претоварване, с изключително висока производителност и безшумна работа. Посредством оптимална настройка на подвижните външни жалузи се постига максимално спестяване на енергия. Работата на завесите се напълно контролира посредством управляване на стенен процесор. С помощта на компютър или безжично управление се гарантира управлението на завесите. При версиите с електрически топлообменик се наблюдава забавящо действие на вентилатора след изключване на завесата.

Топловъздушна завеса ARCUS

Завеси ARCUS са предвидени за поставяне на въртящи се врати.

При версии с  воден топлообменик с капацитет на нагряване 80/60ºС  при температура на помещението от 18ºС има топлинна мощност 33,9 kW до 55,1 kW, а с капацитет на нагряване 60/40ºС при температура на помещението от 18ºС – от 18,7 kW до 31,1 kW. Електрическата мощност на версия с електрически нагревател (400V) е  от 15 kW до 27 kW.

Благодарение на  въздушна завеса ARCUS  студът остава отвън, топлината, напускаща сградата намалява чуствително, създавайки топла и уютна атмосфера за всички влизащи в сградата.

Топловъздушна завеса ARCUS-X

Завеси ARCUS-X са подходящи за автоматично отварящи се врати.

При версии с  воден топлообменик с капацитет на нагряване 80/60ºС  при температура на помещението от 18ºС има топлинна мощност 33,9 kW до 55,1 kW, а с капацитет на нагряване 60/40ºС при температура на помещението от 18ºС – от 18,7 kW до 31,1 kW. Електрическата мощност на версия с електрически нагревател (400V) е  от 15 kW до 27 kW.

Може да харесате още...