pixel

Топлината там, където я искате

Топлината там, където я искате

Повечето топлина от централните радиатори отива право нагоре към тавана, оставяйки ни с усещането, че е по-студено, отколкото трябва. Често, въздухът в тавана на една стая може да бъде значително по-топъл, отколкото този около дивана, и това ни кара да усилваме нашия радиатор повече, отколкото е необходимо (така губим не само енергия, но и пари).

Radfan пренасочва този поток на въздуха хоризонтално към помещението с помощта на вентилатор с ниска мощност, захванат с магнити към горната част на стоманения панелен радиатор. Той е изобретен от британския предприемач Roland Glancy, за да разреши проблема на своята жена, на която винаги й е студено.

Като добър архитект и специалист по възобновяеми енергийни източници, той разбра, че цялата топлина отива право нагоре към тавана, а не там, където съпругата му иска. Неговото изследване, проведено в Salford University Energy House показа, че чрез увеличаване на циркулацията на въздуха от радиатора, Radfan повишава температурата при дивана и то без допълнителни разходи.

Може да харесате още...