pixel

”Топлофикация София” спира топлата вода в 10 района

 

„Топлофикация София“ започна ремонти на топлопроводи в общо 10 столични района. Те са главно в квартал „Лозенец“, където ще бъдат засегнати 7000 домакинства. По време на ремонтите топлата вода ще бъде спряна.

На места рехабилитацията ще продължи до месец, като през това време няма да се начисляват сметки за топла вода, уверяват от дружеството.

„Младост“, „Сердика“, „Лагера“, „Разсадника“, „Красна поляна“, „Надежда“, „Хиподрума“, „Овча купел-2“ и „Красно село“ са другите райони в столицата, където започват ремонти.

Тези дейности и трябвало да бъдат извършени миналата година, но заради възникнали усложнения по време на строително-монтажните работи са били прехвърлени за тази.

Графикът на ремонтите е достъпен на сайта на „Топлофикация София“ на страницата на дружеството, във Фейсбук и на гореща телефонна линия 0700-11-111.

Всички клиенти, на които предстои в следващите дни спиране на топлата вода са уведомени своевременно 15 дни по рано чрез разлепване на съобщения във входовете на сградите, посочват от столичната топлофикация.

От там съветват абонатите си по време на ремонтите да не източват вода от топлия кран по времето на ремонта, за да не натрупват излишни показания на топлия водомер.

Рехабилитационните дейности по топлопреносната мрежа са част от инвестиционния план на „Топлофикация София“, според който до следващата година дружеството трябва да подмени близо сто километра топлопроводи.

По-голямата част от тях са изградени през 70-те и 80-те години на миналия век. Тръбите имат живот от около 25 години, а при добра поддръжка той може да се удължи до около 30 години.

dir.bg

Може да харесате още...