pixel

Топлофикация София започва ремонти и иска увеличение на цените на парното

Топлофикация София започва ремонти на топлопреносната мрежа в столицата в изпълнение на утвърдената от Столичния общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за 2018 година. В резултат и това лято в много квартали в столицата няма да има топла вода за различни периоди от време. Като най-сериозно прекъсване на топлоподаването през топлите месеци се очертава спирането на ТЕЦ „София“. Заради него живеещите в централната градска част ще останат без топла вода от 20 до 29 август.

Топлофикация София предвижда и реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „6-ти септември“, както и в района на строящите се нови обекти на столичното метро. От дружеството обявиха, че ще бъдат подменени 20 км топлопроводи на стойност около 9 млн. лева. Като се обосновава с разходите за инвестиции, за новия регулаторен период, от 1 юли до 30 юни 2019 година, дружеството предлага увеличение на цената на топлинната енергия с 4%. Крайното решение за това предстои да бъде взето от Топлофикация София.

Ремонтите на топлопреносната мрежа започват от 5 юни. От Топлофикация обявиха, че ще работят в максимално кратки срокове. Най-много ремонти ще се извършват през август, а според прогнозите трябва да приключат в края на септември.

 

Може да харесате още...