Топлообменници с размери XL

Топлообменници с размери XL

Преди оранжериите в град Грубенворст (Нидерландия) се отоплявали с природен газ, но днес топлината се извлича от 3 км дълбочина с помощта на голяма подземна отоплителна система.

С изграждането на тази система е ангажирано и направление „Топлофикационна автоматика“ на Данфосс в Нидерландия:Четири топлообменника бяха доставени от Данфосс  в Нидерландия и монтирани на 24-ти декември на обекта на оранжерийния производител VB-Group по един мащабен проект за използване на геотермална енергия. Поръчката бе договаряна и спечелена от Дирк Окхюзен и Кор ван дер Плас. В близко бъдеще може да се очаква доставка на още осем такива топлообменници, ако се пристъпи към използване на пълния капацитет на геотермалния източник, като за два от тях вече има поръчка.

„За проекта с горните четири топлообменника, включително подземната инсталация, отговаря VB-Group. След няколко технически съвещания, те избраха Данфосс като най-подходящ доставчик за въпросните топлообменници,“ обяснява Кор ван дер Плас от екипа за техническа помощ на Данфосс „Топлофикационна автоматика“ Нидерландия.


Вижте също...