Топловъздушните апарати за перфектни климатични условия в индустрията

romstal

Повишаването на цените на суровините и енергийните ресурси принуждава да се отделя все повече внимание за намаляване на разходите за отоплителни системи и разходите, свързани с тяхната експлоатация. В същото време въпросът за ефективността на оборудването остава на дневен ред.

romstalИзползването на традиционна схема за водно отопление с радиатори при тези условия не е икономически целесъобразно. Първо, цената – поради консумацията на метал е твърде висока. И второ, такава система, използваща естествена конвекция, създава голям температурен градиент в промишлени помещения с високи подове. В този случай се губи до 30% от полезната мощност.

Използването на топловъздушни апарати с вентилатор дава възможност да се решат и двата проблема и да се създаде модерна и икономична промишлена отоплителна система. Въздушните нагреватели с мощност от 5 до 70 kW с малки размери ви позволяват бързо и ефективно да загрявате помещения с голям обем. Инсталиран в горната част и насочен надолу, той предотвратява установяването на температурен градиент, изравняващ температурата на въздуха в цялата стая. Всеки топловъздушен апарат може да бъде оборудван с термостат, а няколко устройства може да са комбинирани в обща система за управление. Всичко това може значително да намали разходите за отопление.

romstal

В момента в България има бум на продажбите на топловъздушни апарати. Както западните, така и китайските производители на тези устройства влизат на пазара. За съжаление, много от тях имат редица сериозни недостатъци в дизайна: ненадеждни електродвигатели, шумни вентилатори, изработени от черни метали и корозивни топлообменници, неудобна за инсталиране конструкция на корпуса, лошо замислена щора, груб дизайн и висока цена.

На този фон полските топловъздушни апарати Heater от Sonniger са едно от най-добрите предложения на българския пазар.

Въздушните нагреватели Heater имат медно-алуминиев топлообменник, който не е податлив на корозия. Корпусът е изработен от разпенен полипропилен, с доживотна гаранция. Елегантният дизайн на устройството и най-ниското ниво на шум в неговия клас, позволяват използването му не само в промишлени, но и в обществени сгради, като търговски площи, летища, изложбени комплекси, спортни зали и т.н.

Heater е оборудван със 7 независими хоризонтални щори, които увеличават отоплителната площ и позволяват насочване на въздушния поток, а като допълнение се доставя с 3 сменяеми цвята на предния панел.

romstalИнсталирането му е лесно и бързо под всякакъв ъгъл благодарение на монтажната конзола в комплекта. Във фабриките в Sonniger всеки топловъздушен апарат преминава през четиристепенен контрол на качеството.

С помощта на допълнителни устройства можете бързо и евтино да организирате локална вентилационна система. Също така, всеки нагревател за въздух може да бъде превърнат в мощна термична завеса.

Ромстал България са официален доставчик на внимателно подбрано продуктово портфолио от Sonniger, включително промишлени въздушни завеси топловъздушни апарати.

Сегашната продуктова гама включва нагревателите Heater, както и търговските и промишлени въздушни завеси Guard и GuardPro.

В Ромстал смятат, че Sonniger предлагат многобройни възможности: “Това са иновативни продукти, които отговарят на съвременните изисквания за пестене на енергия при ново строителство, модернизация и рехабилитация на търговско и промишлено строителство по уникален начин. Те предлагат на инвеститорите, строителите и операторите голямо разнообразие от дългосрочни предимства – например по отношение на цена, тегло, монтаж и енергоефективна работа”.

За повече информация – Ромстал.

Може да харесате още...