pixel

Тотомилионер осъди ”Енерго Про” за начислени сметки

Русенски бизнесмен, станал милионер след печалба от спортния тотализатор, осъди електроразпределителното дружество „Енерго Про“ за неправилно начислени сметки за ток.
Русенският районен съд отхвърли иска на енергоразпределителното дружество и го осъди да плати и 215 лева разноски по делото, пише в. „Труд“.

Иван Добрев оспорил пред магистратите начислените му над 8700 лева за ток в шест негови търговски обекти за периода от 14 декември 2012 г. до 24 януари т.г.

Русенският съд постановил, позовавайки се на решения на Върховния касационен съд, че дружеството няма право едностранно да коригира сметките на потребителите за изминал период, без да е доказал, че има кражби.

През 1993 г. Иван Добрев спечели 8 434 000 лв. от играта „6х49“ на спортния тотализатор. С парите бизнесменът изгради комплекс в кв. „Здравец“ в Русе, откри ресторант и хотел и превърна сградата на бившия природонаучен музей в хотел. Част от бизнеса му е и фабрика за перилни препарати.

В средата на септември т.г. Русенският районен съд реши подобен спор между „Енерго Про“ и русенка в нейна полза. Жената наследила имот от дядо си, за който получила начислени над 1800 лева за ток за минал период.

dir.bg

Може да харесате още...