Тържествено откриване на нова скулптура от Данфосс

Тържествено откриване на нова скулптура от Данфосс

В събота на 28-ми април в Рьодекро Дания над 600 служители заедно със своите семейства посетиха Дистрибуторския център на Данфосс, за да присъстват на две неща: честването на десетгодишния юбилей на центъра и официалното откриване на скулптура, дарена от Фондацията за изкуство на Данфосс.

„Извървяхме дълъг път през тези десет години, от момента когато бе взето решението за откриване на склад в близост до магистралата. И ето че днес работим с почти пълен капацитет. Всеки ден ние експедираме над 330 тона стоки, които се транспортират със 100 камиона,“ каза в изложението си Вицепрезидентът на Централния логистичен център Торбен Калеструп, като добави, че Дистрибуторският център на Данфосс има складове и на други две места в Дания: Вейле и Нордборг.

Моментът, който повечето служители очакваха с нетърпение, бе откриването на скулптурата “Porten” (Вратата). Представянето се проведе на закрито и след кратка реч за идеята стояща зад това произведение на изкуството, художникът Петер Хеск прикани всички да излязат и сами да я разгледат.

Бенте Йенсен, служителка в Рьодекро, потърси тухлата, която тя лично бе декорирала през септември.

„Нямам търпение да открия своята тухла, както и да видя какво са направили моите колеги. Аз изписах инициалите си върху една тухла”, сподели тя “и поставих отпечатък от ключодържателя си”. Тя работи нощна смяна и не бе имала възможност да разгледа скулптурата преди това.

Скулптурата е с височина три метра, ширина пет метра и е изработена от тухли, бронз и бетон. Тя представлява художествена интерпретация на дейностите, осъществявани в Дистрибуторския център на Данфосс и на ежедневната работа на служителите в него.

Средствата за скулптурата са осигурени от  Благотворителния  фонд за изкуство на Данфосс.


Вижте също...