pixel

Центърът за изкуства Lotus Square в Китай сбира дъжд и светлина

Центърът за изкуства Lotus Square в Китай сбира дъжд и светлина

Екологичният отпечатък на център за изкуствата със зелен покрив Lotus Square в Китай е толкова нисък, колкото и неговото визуално въздействие върху околния пейзаж. Започвайки с поставената цел за екологичен дизайн и ниска консумация на енергия, архитектурната фирма „Raynon Chui Design“ е почерпила вдъхновение от морския живот, за да проектира сграда, която работи с възобновяеми енергийни източници и изглежда добре сред пейзажа.

Сградата се намира в североизточната част на острова Хенгкин в Жухай, Китай, в непосредствена близост до търговския район Шизимен. Вълнообразният покрив е вдъхновена от очертанията на телата на рибите, като позволява изобилие от естествена светлина да достига до вътрешността на пространството. Наред с това дизайнът създава множество зрителни линии през различните етажи. Големите оберлихти „наливат“ допълнителна естествена светлина в пространството, обвито в стъкло.

greentech.bg

Може да харесате още...