pixel

Циркулационни помпи Bisolid – надеждност, качество и удобство

Bisolid

Циркулационните помпи са неизменна част от инсталациите за отопление, БГВ и климатизация.

Помпите с марка Bisolid, предлагани от Екотерм Проект ЕАД, са предпочитани от потребителите и утвърждават своето място на българския пазар в областта на отоплителната и климатична техника, благодарение на високото си качество, лесната си употреба и достъпната си цена.

ErP

Интелигентните циркулационни помпи Bisolid имат индекс за енергийна ефективност >0.23 и са енергийно етикирани в най-високия клас А. Използването на тези циркулационни помпи ще намали значително консумацията на енергия и ще подобри управлението на системата, ще намали шума от термостатичните вентили и другите фитинги. Вградените електрически и термални защити гарантират безопасността на продукта. Максимално улеснената експлоатация и настройка се грижат за комфорта на потребителя, като предлаганите модели AUTO25/4B и AUTO25/6B разполагат с дисплей, изобразяващ действителната консумация на енергия във ватове.

Помпите Bisolid са подходящи за системи, при които е необходима оптимизация на работата на помпата – когато има постоянен или променлив дебит на флуида или при променлива температура на флуида.

Особено подходящи са за съществуващи системи, където диференциалното налягане на помпата е твърде високо, по време на необходимост от намален дебит на флуида. При инсталиране към нови системи, с цел извършване на напълно автоматично настройване на работната характеристика на водния дебит, няма нужда от допълнително монтиране на байпасни вентили или други скъпи компоненти.

Помпите Bisolid имат вградена фабрична настройка – AUTOADAPT, чрез която работната характеристика на помпата се настройва автоматично към необходимия режим на работа, т.е. към параметрите на системата и нуждите от топлинна енергия. Вградените автоматични настройки са специално разработени за подови и за двутръбни отоплителни системи.

Модел Присъед.
размер
Консумация
на енергия
(W)
Макс.
дебит
(л/мм)
Макс.
напор
(м)
Монтажен
размер
(мм)
Тегло

(кг)

Auto 25/4 A G 1 1/2” 22 46 4 180 2.8
Auto 25/6 A G 1 1/2” 45 52 6 180 2.8
Auto 32/6 A G 2” 45 80 6 180 3.2
Auto 25/4 B G 1 1/2” 22 46 4 180 2.8
Auto 25/6 B G 1 1/2” 45 52 6 180 2.8

 

Сред предимствата на помпите Bisolid е и възможността за избор на автоматичен „Нощен режим”. При активирана функция „Нощен режим“, когато температурата на системата спадне, скоростта на двигателя на помпата автоматично намалява, с цел икономия на енергия. Активирането на този режим става лесно, само чрез натискане на един бутон, разположен на контролния панел. При избора на този режим, помпата автоматично преминава от нормален към „Нощен режим” на работа. В този режим фабричните настройки не са активни.

Високоефективните циркулационни помпи с марка Bisolid са многофункционални в своя клас, благодарение на вградените фабрични настройки за различни режими на работа, в зависимост от хидравликата на отоплителната система. Помпите са енерго-оптимизирани, постигнато чрез автоматичен контрол на диференциалното налягане, функциите AUTOADAPT и „Нощен режим” и вградените електрически и термални защити.

За повече информация, фирма „Екотерм Проект“ препоръчва на своите клиенти да се свържат с широката дистрибуционна мрежа на компанията из цялата страна или да разгледат уебстраницата www.ecotherm.bg.

 

Може да харесате още...