pixel

Ултра-тънки слънчеви панели захранват миниатюрна дървена къщичка

„Зелена нула“ – така е наречен този микро-дом, една модерна интерпретация на модулните жилища, която представлява по-скоро частно, тайно убежище сред природата, отколкото място за живеене. Минималистичният дизайн гарантира, че структурата може да бъде монтирана почти навсякъде, та ако ще човек и в задния двор на къщата си, а защо не и на плажа. Изградена от сглобяеми дървени панели, тя е издигната върху фундамент от естествен камък. Тънкослойни соларни клетки на покрива захранват със слънчева енергия този микро-дом, който се намира в Италия. Модерната „колиба“ се отличава и със система за събиране и управление на дъждовната вода и дренажна система.

Интериорът разчита на опростен дизайн, семпъл и минималистичен. Той изглежда жизнерадостно благодарение на акцентите от ярки цветове, разпилени из скромното пространство от една спалня.

Модулното убежище е проектирано така, че да може да издържи на голямо разнообразие от външни въздействия и различни страни. Тази „колибка“ конкретно е в Италия, но би могла лесно да се озове насред пустинята или ледената тундра.

greentech.bg

Може да харесате още...