pixel

UltraGas® 2: новото поколение газови кондензни котли на Hoval с курс към бъдещата технология

UltraGas
UltraGas® 2 е последното поколение кондензни газови котли на Hoval за отопление и битова гореща вода, налични в мощности от 125 kW до 1550 kW.

Базиран на първото поколение кондензационни котли (UltraGas®), което е доказано и тествано повече от 20 години, наследникът с патентования топлообменник Hoval TurboFer® впечатлява с по-високата си ефективност, бъдеща сигурност и компактен размер. Разбира се, газовият котел вече е подготвен за текущата промяна в енергийните източници от газ към биометан. Това го прави бенчмарк за нови и реновирани проекти като жилищни сгради, малки и големи търговски и промишлени сгради.

UltraGas

Новият топлообменник Hoval TurboFer®: патентован компонент в ядрото за по-голяма ефективност.

Топлообменникът Hoval TurboFer® е новият патентован компонент в ядрото на котела. Уникалният му дизайн и специалната инжекционна технология генерират турбуленция от страната на димните газове, увеличавайки преноса на топлина и ефективността. В комбинация с другите предимства на UltraGas® като разделни високо- и нискотемпературни връщания, голям вграден воден обем, горивна технология Ultraclean®  и контролна система TopTronic® E, топлообменникът TurboFer® гарантира оптимална работа на кондензния процес. Ефективният UltraGas® 2 е проектиран за лесна интеграция в отоплителни системи. “Тази технология генерира икономия на енергия до 20%, в сравнение с конвенционалните газови котли”, обяснява Гюнтер Гьоб, продуктов мениджър газови и нафтови отоплителни системи в Hoval.

Готов за бъдещето.

Както всички продукти на Hoval, UltraGas® 2 също е създаден със съзнанието “готов за бъдещето”. Всеки индивидуален компонент и материал е проектиран и избран с мисълта за дълъг експлоатационен живот – именно за това избрахме висококачествената неръждаема стомана за топлообменника от страна на водата. Това обещание се подкрепя от удължената гаранция на корпуса на котела. “Котелът може да работи също и на биометан и е напълно оборудван за бъдещия енергиен преход”, казва Гюнтер Кьоб. Алтернативни, устойчиви енергийни източници като слънчева енергия, пелети и термопомпи също са лесни за интегриране в системи с новото поколение котли. „Това означава, че UltraGas® 2 вече отговаря на изискванията на бъдещото законодателство, което прави новия ни кондензен котел също толкова екологичен, колкото термопомпата. Всички тези фактори правят UltraGas® 2 надеждна инвестиция”, продължава Кьоб.

Компактен и лек за максимално улеснен монтаж.

UltraGas

При проектирането на новото поколение котли гарантирането, че UltraGas® 2 ще бъде възможно най-лесен за инсталиране, беше на първо място в дневния ред. Няма нужда от допълнителни компоненти на системата като шунтова помпа или хидравличен разделител. Оптимизираният дизайн на топлообменника TurboFer® води до още по-компактен и лек дизайн на котела. „Това улеснява транспортирането му и означава, че заема значително по-малко място в котелното помещение.

Инсталирането и пускането в експлоатация е лесно, а обслужването и поддръжката могат да бъдат завършени с лекота“, обяснява Гюнтер Кьоб. Моделите UltraGas® 2 до 450 kW са с широчина по-малка от 800 mm, което ги прави достатъчно компактни, за да преминат през всяка стандартна врата. По-големите модели заемат само половината пространство, в сравнение с други конвенционални газови кондензни котли. Това прави UltraGas®2 идеалният избор за мащабни реиновации и новоизграждащи се проекти.

UltraGas

The UltraGas® 2 е лесен за комбиниране в обща система с други източници на енергия combine.

За Hoval:

Като специалист по отоплителни и климатични технологии Hoval е Вашият опитен партньор за системни решения. Например, можете да затопляте вода със слънчева енергия, а помещенията с котел – на газ или термопомпа. Hoval свързва различните технологии и също така интегрира и комфортна вентилация за помещенията. Можете да сте сигурни, че спестявате както енергия, така и разходи, като същевременно защитавате околната среда.

Hoval е една от водещите международни компании, произвеждаща системни решения за отопление, вентилация и климатизация за всякакъв тип сгради. Повече от 75 години опит непрекъснато ни мотивират да проектираме иновативни системни решения. Изнасяме цялостни системи за отопление, охлаждане и вентилация в повече от 50 страни.
Ние приемаме нашата отговорност за околната среда изключително сериозно. Енергийната ефективност е в основата на отоплителните и вентилационни системи, които проектираме и разработваме.

За да научите повече за системните решения, се свържете с консултант на Ховал.

Може да харесате още...