pixel

Ултрамодерен филтър монтират в завода „Кроношпан” в Търново

Ултрамодерен филтър монтират в завода „Кроношпан” в Търново

Първите товарни коли с детайлите за мокрия елетрофилтър вече са разтоварени в мега завода  „Кроношпан“. Съоръжението е предназначено за новата сушилна инсталация на дървообработващото предприятие във Велико Търново.

Мокрият електрофилтър е най-добрата налична техника за пречистване на емисиите, отпаднали от сушенето на дървесни частици в сушилните. Той е сложно пречиствателно съоръжение, съвместяващо функциите на оросяван скрубер в долната част и електрофилтър над него, интегрирани в едно съоръжение.

Монтажът ще стартира от 20 юли и трябва да бъде завършен в първата поливана на месец септември.

От „Кроношпан“ разясняват и какъв ще бъде прекия ефект върху околната среда след завършване на мащабната инвестиция. В момента на кубичен метър въздух са  допустими до 200 мг въглеводороди.С пускането в експлоатация новото съоръжение ще гарантира максимум до 30 мг въглеводороди на кубичен метър, а това е близо седем пъти под допустимите норми в момента.

В концепцията на „Кроношпан“ за модернизация и обновяване на техологичния парк е заложено въздействието върху околната среда да бъде намалено до два пъти.

trud.bg

Може да харесате още...