pixel

„Умен“ бойлер намалява потреблението на електроенергия с до 40%

„Умен“ бойлер намалява потреблението на електроенергия с до 40%

Нова кампания в портала за обществено финансиране Kickstarter набира средства за дебюта на „умен“ бойлер, който може да намали потреблението на енергия с 40 процента, а потреблението на вода – с 10 процента в сравнение с конвенционалните бойлери. Компактният нагревател за вода е малък по размер – 32 на 16 см – нарича се Heatworks и има Wi – Fi съвместимост, така че температурата, продължителността на работа и мощността могат да бъдат наблюдавани и контролирани дистанционно.

ISI Technology, създателят на Heatworks Model 1, казва, че бойлерът е 99% ефективен. Според страницата им в Kickstarter, уредът „използва най-модерна електронна технология за директно стимулиране и загряване на водните молекули, вместо стария метод на нагряване на водата реотан. Моделът елиминира всички видове недостатъци на конвенционалната технология за нагряване на вода и предоставя повече възможности при същата или даже по-ниска цена“.

Подробностите за технологията не са много. Посочва се още, че в зависимост от големината и устройството на дома могат да се монтират един или няколко уреди от този вид. Например водата, предназначена за миене на чинии, може да се настрои да бъде по-гореща, а тази за душа – просто топла. Технологията също така работи с малоструйни смесители и може да загрява водата дори и при голяма скорост на водата.

Може да харесате още...