pixel

Уникална интеграция на Nissan в енергоспестяващите системите

През 2018 г. Nissan ще проведе оценка на системите за микрогенерации в Европа, за да научи как местните общности могат да получат достъп до устойчивите енергийни източници, които съчетават технологиите за добив на възобновяема енергия и съхраняването й в батерии. Проектът се счита за част от по-голям проект на Nissan, който се фокусира върху интеграцията на електрическите превозни средства в електрическата мрежа.

Автомобилният производител ще си взаимодейства с общините за оборудване на жилищни сгради с фотоволтаични системи, използващи батерии Nissan xStorage, вградени в автомобила Nissan Leaf.

Nissan основно ще си сътрудничи с властите в областите, които са потенциално най-уязвими от природни бедствия. Говори се за това, как решенията на Nissan имат всички шансове да работят в екстремни условия – например, как да се въведе в експлоатация електрическия модел е-NV200 като мобилен резерв на източник на енергия при спиране на тока.

Nissan вече е изпитала своите xStorage батерии в Европа при изграждането на микро мрежи. Стадионът Арена Амстердам с капацитет от  57 000 седящи места неотдавна бе оборудван с 280 батерии от Nissan Leaf, като основна система за съхранение на енергия, която е свързана с 4200 слънчеви панели на стадиона.

Може да харесате още...