Универсалните термопомпи въздух-вода на Samsung – Eco Heating Systems (EHS)

Samsung Eco Heating Systems (EHS)

Изграждането на цялостна система за отопление и климатизация е нелека задача за всяко домакинство или инженерен екип. Кое решение е най-практичното, лесно за монтаж и изгодно за експлоатация, ще е обект на дълъг и изтощителен спор. Факт е, че през последните години производителите преминаха на модулни системи, които да могат да покрият изискванията на всеки.

Универсалните термопомпи на Samsung Eco Heating Systems (EHS) попадат в тази категория, като включват всички иновации в сегмента. Те комбинират моделите „въздух-въздух“ и „въздух-вода“ и така предоставят възможност за едновременно изграждане на подово отопление в комбинация с вътрешни тела на директно изпарение, при това с използването само на едно външно тяло. По този начин с термопомпите Samsung EHS се осигурява надеждно и ефективно охлаждане през лятото и отопление през студените месеци на годината.

Отделно, добавянето на водосъдържател позволява да се подгрява вода за битови нужди (БГВ). Подобно на повечето модерни системи, термопомпите Samsung EHS разполагат с възможност за управление през безжични WiFi мрежи чрез мобилното приложение Samsung SmartThings.

Трите решения

Южнокорейският технологичен гигант предлага три решения в зависимост от конкретните случаи и възможности на потребителите.

Samsung Eco Heating Systems (EHS)

Първият вариант е с едно външно тяло (моноблок), което е с мощност 5 kW, 8 kW, 12 kW или 16 kW и ползва фреон R32. Сравнително класическо изпълнение, с което са запознати повечето потребители. Системата се предлага и във вариант ClimateHub, в комбинация с вътрешно тяло с вграден водосъдържател за БГВ с обем 200 или 260 литра.

Второто решение се състои от сплит система външно плюс вътрешно тяло, които имат фреонова връзка помежду си. При него са налични следните варианти за мощност – 9 kW, 12 kW и 16 kW, като и трите работят с фреон R410а. Сплит системи, работещи на екологичния фреон R32 и осигуряващи температура на водата до 650С, се предлагат в мощности от 4 kW,6 kW и 9 kW, отново с възможност за изпълнение в ClimateHub вариант с вграден бойлер.

Третият вариант отново е тип „сплит“ и комбинира хидромодул с тела на директно изпарение, като разчита на технологията Time Division Multi (TDM). Това е иновативно решение, което осигурява по-бърза и гъвкава климатизация, както и подгряване на вода за битови нужди в една-единствена система. Съоръжението е съставено от само един външен модул, което понижава разходите за монтаж, като същевременно намалява използваното пространство. Работи с фреон R410а, а гамата на предлаганите мощности е 4 kW, 6 kW, 9 kW, 12 kW и 16 kW.

Samsung Eco Heating Systems (EHS)

Допълнителните опции

Както споменахме, моноблок и сплит термопомпените решения на Samsung се предлагат и с ClimateHub опция, включваща освен водосъдържател от 200 или 260 литра и резервен нагревател с мощност 4 kW или 6 kW.

Термопомпите въздух-вода на Samsung са изключително лесни за интеграция. Освен с подово отопление и радиатори, те могат да бъдат свързани с вентилаторни конвектори и различни видове тела на директно изпарение. Системата позволява и свързване на соларни панели, с което се увеличава и цялостната ефективност.

Samsung Eco Heating Systems (EHS)

Дистанционно управление

Едно от големите предимства на XXI век е възможността да свържете дигитално всякакви домашни инсталации, които да управлявате дистанционно отвсякъде и по всяко време. Термопомпите Samsung EHS разполагат с такава функционалност, като за целта се ползва домашната WiFi мрежа и допълнителен WiFi модул. През него се свързвате с мобилното приложение на Samsung, от което можете да задавате желаната температура, да спирате или пускате системата, както и да следите нейното състояние.

Това е доста важно за някои компоненти, като например подовото отопление. При него е необходим известен период от време за достигане на оптимални температури, който обикновено трае между 4 и 8 часа. Чрез мобилното приложение планирането на включването и изключването му става по-лесна задача. Ако изберете термопомпите Samsung EHS с TDM технология, времето за темпериране се редуцира, като помещенията се загряват ударно с с вътрешните тела на директно изпарение, след което поддържането на температурата се поема от подовото отопление. Също така като част от гамата тела на директно изпарение за EHS TDM, Samsung предлага уникалното за пазара високостенно тяло с Wind-Free технология. То ще ви позволи да се насладите на комфортно охлаждане, без да усещате студено течение.

Покрай всички свои възможности и високоефективна технология термопомпите Samsung EHS са мощно, екологично и икономично решение за отопление и охлаждане на дома или офиса, което отговаря на различните нужди на потребителите през цялата година.

Модерните технологии и иновативни решения, които Samsung EHS предлага на своите потребители, не само осигуряват идеални условия и уникален комфорт, но и доставят така ценения днес индивидуален подход според специфичните нужди на всеки клиентски сегмент.

За повече информация – Самсунг.

Може да харесате още...