Универсално решение на Екотерм Проект за отоплението на по-големи обекти

Ексклузивно от Екотерм Проект – газови кондензни котли MGK-2 на WOLF.

В тазгодишната си презентационна кампания относно реномирания немски производител Wolf GmbH, Екотерм Проект представя поредната им разработка и реализация от серията екологични решения за отопление и подготовка на битова гореща вода – газовитe кондензни котли MGK-2.

Благодарение на своята дългогодишна история, Wolf успешно прилага и налага своята продукция като синоним за качество и висока ефективност. Отговаряйки на съвременните стандарти за качество и екологични изисквания, изделията на немския производител се припокриват с мисията на Екотерм Проект, в качеството си на дългогодишен партньор и представител за територията на България, насочена към предлагането на енергийно ефективни продукти, които щадят климата и заобикалящата ни среда.

В продуктовата гама на фирма Wolf са вложени висококачествени материали и компоненти, които са гаранция за дълъг експлоатационен живот, ниски разходи за гориво и икономия на разходи за отопление и подготовка на  битова гореща вода. Новите технологии на Wolf, интегрирани в газовите кондензни котли MGK-2, предлагат едно ново развитие в разработките на горивните и екологични процеси, използвани за генериране на топлинна енергия в промишлеността и публичния сектор.

Газовият кондензен котел MGK-2 е създаден за кондензна работа и подготовка на битова гореща вода. Изпитанията му са протекли в съответствие с DIN EN 13836 / DIN EN 15420 / DIN EN 15417, както и с действащите  стандарти на ЕС. Одобрен е за работа с природен газ E/H, LL. Надеждността и сигурността са потвърдени съгласно DIN EN 12828. Отлична безшумна работа прави режима на отопление едновременно зависим и независим от въздуха в помещението.

Четирите типоразмера на котлите MGK-2, с модулираща регулираща мощност 17-100%, предлагат диапазон на мощността от 130 до 1000 kW. Каскадното свързване на до пет газови кондензни котела позволява управление на мощността до 5 MW. При тези газови котли е възможна комуникация чрез смартфон, лаптоп или PC, през LAN/WLAN и интерфейсен модул ISM7i.

Изключително компактните размери и минималната ширина на котела позволяват преминаването през врата с размери до 800 mm. Котелът MGK-2 е лесен за транспортиране, чрез слота върху гърба на изделието, предназначен за колички или мотокари. Допълнителна характерна черта е лесната работа с него, дори в най-тесните ограничени пространства, тъй като котелът може да бъде разделен на топлообменник и система газ/въздух. Директен достъп чрез подвижен капак улеснява настройката и поддръжката.

MGK-2 съвместява комбинация от управляващ модул BM-2 и индикаторен модул AM, като осигурява натоварване чрез външната си помпа за отоплителния кръг, вграден в управлението. По този начин се оптимизира използването на кондензния ефект на котела и се постига намаляване на консумацията на енергия от помпата за отоплителния кръг. Топлообменникът, изработен от алуминиева-силициева сплав, е напълно топлоизолиран. При него не се изисква повишаване на температурата на водата на връщащата линия или минимална циркулация. Конструиран е за лесен и бърз монтаж,  чрез предварително монтирани топлоизолация и корпус, готови за хидравлично и електрическо свързване. Изключително ниските вредни емисии в изгорелите газове гарантират високата стандартна ефективност на котела от 110% (Hi) / 99% (Hs), при оптимално използване на енергията.

За експертите и специалистите в областта се прилага и техническа документация на български език, допълваща професионалния облик на проекта. С MGK-2 получавате 5 години гаранция на котелното тяло и 2 години гаранция на всички електрически и механични елементи.

Конструкция на газови кондензни котли MGK-2

Габаритни и присъединителни размери

Спецификация

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страница www.ecotherm.bg или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...