Uponor Decibel – канализационна система за отпадни води с отлична звукоизолация

uponor

Има неща, които не бихте искали да чувате…

В днешния динамичен свят всеки има нужда от спокойствие у дома. Почивката обаче може да бъде нарушена от шумове, като това важи и за работната атмосфера. Канализационната мрежа на сградата е източник на шум, независимо дали става въпрос за фамилна къща, етажна собственост или офис сграда. Практично е да се вземат предвид тези шумове преди строителството, по време на проектната фаза.

uponor

Uponor Decibel е цялостна тръбна система за отпадни води състояща се от тръби и фитинги с размери 50, 75, 110 и 160 мм. Системата може да се използва както в ново строителство, така и при реновиране. Специално подсиленият с минерали полипропилен и иновативната, многослойна структура на стените гарантират значително намаляване на шума от оттичане. По този начин Uponor Decibel е подходяща за използване в сгради с високи изисквания за звукопоглъщане.

uponor

Uponor Decibel е лесна за работа, още повече поради по-ниското им тегло в сравнение с тръбите от чугун. Тръбите могат да бъдат нарязани на дължина, зачистени и външно скосени с конвенционален трион. Не са необходими специални инструменти.

Стандартизираните размери в съответствие с EN 1451 осигуряват безпроблемен преход от Uponor Decibel към други дренажни системи, които също са оразмерени с този стандарт, без специални адаптери.

Uponor Decibel е звукопоглъщаща система за отпадни води за домашен дренаж без налягане, в съответствие с EN 12056. Може да се използва както в еднофамилни домове, така и в големи многоетажни сгради. В жилищното строителство, например в еднофамилни и многофамилни жилища, както и в жилищни комплекси, Decibel е подходяща както като стандартна система без изисквания за звукоизолация, така и като решение при по-високи изисквания за звукоизолация, съгласно указанията на VDI 4100. Нейните отлични звукоизолиращи свойства означават, че системата Uponor Decibel е особено подходяща за приложение в областта на търговското строителство, например в многоетажни жилищни или офис сгради, хотели и клиники с повишени изисквания за звукопоглъщане.

Uponor Decibel се състои от три слоя: външните и вътрешни слоеве от полипропилен осигуряват физическа защита на тръбата, докато средния слой, направен от минерално подсилен полипропилен, осигурява шумозаглушаването на системата. Вътрешният полипропиленов слой е устойчив на драскотини, като по този начин осигурява защита срещу задръстване.

Съединенията са муфирани, което значително опростява монтажа на тръбите. Гумените пръстени са фабрично монтирани в муфите, което прави изграждането по-бързо. Decibel може лесно да се свързва към съществуващи системи с щекмуфи и чугунени такива. Това означава, че съвременна санитарна система може да бъде изпълнена в съществуваща сграда при сравнително кратки срокове за изграждане. Системата се предлага в размери от 50, 75, 110 и 160, с широка гама от фитинги. Възможен е също и открит монтаж, тъй като външният слой е естетичен, с бял цвят, и издържа на UV лъчите.

uponor

Препоръчаните области на приложение са: открит монтаж на вертикални и разпределителни тръби за отпадни/дъждовни води, над окачени тавани или зад гипсокартон. При провеждане на дъждовни води, максималното налягане на системата е 0,5 бара. За постигането на оптимално шумозаглушаване, за окачването на тръбите се препоръчва употребата на крепежни елементи, снабдени със шумозаглушаване на структурни шумове (фиксирани и плъзгащи скоби). Благодарение на превъзходните си характеристики на шумозаглушаване системата Uponor Decibel е в състояние да отговори на изискванията на нови и съществуващи вече сгради с високи акустични изисквания.

uponor

В по-големите сгради пресичането на противопожарни преградни стени трябва да се извършва с помощта на противопожарни маншети, отговарящи на законовите разпоредби за противопожарна защита.

Монтажът на звукоизолираните тръби Uponor Decibel е по-прост и по-бърз, тъй като не се изисква допълнителна звукоизолация, и по този начин се спестяват време и пари за реализиране на проекта.

Uponor, ако децибелите имат значение…

За повече информация – Упонор България.

Свържете се търговско представителство на фирмта на телефон +359 988 755 268 или имейл адрес [email protected].

Може да харесате още...