pixel

Uponor завърши придобиването на всички акции в Capricorn S.A.

Capricorn-Uponor

Capricorn е полски производител на компоненти за отоплителни и санитарни инсталации. През 2020 г. нетните му продажби са близо 25 милиона евро и за него работят приблизително 400 души в Świebodzice, в Югозападна Полша. След приключването на придобиването, Capricorn ще бъде интегриран в подразделението Building Solutions – Европа.

Придобиването подкрепя Building Solutions – европейската стратегия за растеж чрез систематично разширяване на присъствието си в Източна Европа. „Портфолиото на Capricorn перфектно допълва нашата продуктова гама за лъчисто отопление и охлаждане. В допълнение към това, разширяваме нашата европейска мрежа за монтаж, за да отговорим на нарастващото търсене на предварително подготвени модулни решения“, обяснява д-р Карстен Хопе, президент, Building Solutions – Европа.

Яцек Доброволски, вицепрезидент Building Solutions – Европа за продажби и маркетинг за Източна Европа, похвали ползотворните  дискусии с ръководството на Capricorn и техния ангажимент към общото бъдеще с Uponor. „Ние наистина очакваме с нетърпение да посрещнем служителите от Capricorn в Uponor Group и бързо да се учим един от друг.“

Повече за продуктовите направления на Uponor представени на българския пазар тук.

Може да харесате още...