pixel

Устройство следи и показва колко вода харчим под душа

Устройство следи и показва колко вода харчим под душа

В страните, където хората не чувстват недостиг на вода, единствените ограничения за използването на водата са капацитетът на бойлера и опасенията каква сметка ще пристигне в края на месеца. Тогава как да свикнем да харчим по-малко вода?

Хората знаят, че трябва да спират чешмата, докато си мият зъбите и докато мият чиниите, но под душа е по-трудно да се самоубедим да спрем водата или да излезем по-бързо. ShowerSaver помага да се преборим с това.

„ShowerSaver има уникална авто-старт функция, което означава, че не трябва да се притеснявате дали ще се сетите да го включите или изключите. Просто стъпвате под душа и ShowerSaver действа – той с помощта на специален инфрачервен сензор, който разбира, че сте там, благодарение на топлината на тялото. Интуитивният дизайн на ShowerSaver го прави лесен за четене, докато сте под душа: с напредването на времето виртуалното ниво на водата се издига в центъра на дисплея и човек лесно следи докъде е стигнал. Зелена, жълта и червена зона на графиката действат като светофар при къпането: цветът на светлината показва кога човек е престоял там твърде дълго“, обяснява сайтът на уреда.

Ако е вярно, че човек използва над 110 литра вода за един душ, то намаляването на времетраенето на къпането с една минута се равнява на над 7500 литра вода годишно. С това се намаляват и сметката за вода, както и сметката за топлене на вода.

В момента уредът за пестене на вода под душа търси обществено финансиране чрез сайта Kickstarter.

greentech.bg

Може да харесате още...