pixel

Устройство за децентрализирана вентилация – по-ефективно от ударно проветряване

Blauberg Ventilatoren

Blauberg Ventilatoren представи своя децентрализиран вентилационен модул Freshbox 200 ERV Wi-Fi. Той е подходящ за класни стаи и офиси и благодарение на интелигентното си управление осигурява по-ниски разходи за отопление в сравнение с ударното проветряване.

Докато в пика на пандемията учениците и служителите трябваше да работят отчасти или изцяло от дома си, сега присъствието в германските училища и офиси отново е на дневен ред. За да се гарантира, че концентрацията и работоспособността не намаляват през деня, се препоръчва редовен обмен на въздуха. Ако не искате да прибягвате до по-малко енергийно ефективната прозоречна вентилация, Blauberg предлага за различните случаи индивидуализирани системи за вентилация на помещения. Например Freshbox 200 ERV Wi-Fi постига дебит до 200 м3/ч и е особено подходящ за офиси. Благодарение на енергийно ефективното оползотворяване на топлината и принципа на въздухообмена (без рециркулация на въздуха), той пречиства въздуха в помещението от утаени частици и аерозоли.

Фокусът на разработката беше върху адекватния капацитет за подаване на въздух при ниска консумация на енергия, така че експлоатационните разходи да останат сравнително ниски. Функцията за възстановяване на топлината и енталпийната мембрана предотвратяват загубата на твърде много топлина при ниски температури и твърде сухия въздух. За да се намалят разходите за отопление, през по-хладния сезон топлината и влажността на отработения въздух се предават на входящия въздух през кръстосан топлообменник с енталпийна мембрана.

По този начин се избягват топлинните загуби, причинени от традиционната прозоречна вентилация. Тъй като училищата и офисите често се намират в райони с голям трафик и по-високо ниво на замърсяване с фини прахови частици, вентилационните системи разполагат и с филтри G4 (филтриране на отработения въздух) и G7 (филтриране на подавания въздух, на фини прахови частици и полени). Така се гарантира постоянно добро качество на въздуха и се предотвратява намаляването на производителността на системите поради фин прах.

Blauberg Ventilatoren

Компактен и лесен монтаж

И монтажът на децентрализираната вентилационна система се извършва бързо. Необходими са само два основни отвора във външната стена и захранване с 230 V. Не са необходими допълнителни кабели за системата за управление – системата може да се управлява директно чрез устройството или неговия WLAN интерфейс със смартфон или таблет.

Освен това Blauberg отдава голямо значение на консултирането при избора и планирането на подходящи системи. Защото, за да се постигне оптимален резултат и да се гарантира благосъстоянието на хората в помещението, е важно системата да се разположи на правилното място. На практика това означава да се спазват разстоянията до работните места и при планирането да се отчита характерът на помещенията.

Снимки: Blauberg Ventilatoren

Може да харесате още...