pixel

В БСК обсъждат шистовия газ

В БСК обсъждат шистовия газ

Дискусионен форум на тема “Шистовият газ – енергийна алтернатива или заплаха за околната среда” ще се проведе в Българската стопанска камара (БСК).

В събитието ще участват министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министър Трайчо Трайков, извънредният и пълномощен посланик на Република Полша в България Лешек Хенсел, ръководителя на Информационното бюро на Европейския парламент в България Виолета Станичич, депутати в ЕП.

Това е вторият от поредицата дискусионни форуми в областта на енергетиката, предвидени в едногодишния проект „Прозрачна енергетика”, който осъществяват информационният портал 3E-news, със съдействието на Българската стопанска камара и Института за енергиен мениджмънт, информират от МОСВ.

В рамките на форумите всеки месец журналисти, икономисти, енергийни експерти, представители на държавни институции, на енергийни компании и на неправителствени организации обсъждат възможностите и предизвикателствата пред българската енергетика в контекста на европейските стандарти и приоритетите, залегнали в общностното законодателство за сектора.

econ.bg

Може да харесате още...