Варелни помпи Jessberger – символ на качеството

Jessberger

В продуктовата гама на фирма Jessberger – Германия влизат значителен брой модификации на вертикални полупотопяеми варелни и контейнерни помпи и системи – ръчни и механично задвижвани (е слектродвигатели и с двигатели с въздушно задвижване), лабораторни помпи и системи, вертикални и хоризонтални  помпи с ексцентрични ротори за флуиди с висок вискозитет – до 100 000 mPas, въздушно задвижвани двойно-мембранни помпи, дозиращи помпи за високовискозни течности, хоризонтални центробежни помпи (включително с магнитни съединители), вертикални центробежни помпи както и обширна гама аксесоари – дебитомери, дюзи и други.

Добрата репутация на Jessberger в областта на варелните помпи е резултат от преките контакти с клиентите, от високата квалификация на персонала, гъвкавата фирмена организация и десетилетния опит. Заготвителната и монтажна части на фирмата са организирани съгласно изискванията на сертификат за качество DIN EN ISO 9001:2008, a взривобезопасните електродвигатели JP400, въздушно задвижваните двигатели JP-AIR 1, JP-AIR 2, JP-AIR 3 и някои помпи с ексцентрични ротори отговарят на изискванията на ATEX 100.

JessbergerJessberger

Клиентите имат възможност за избор на различни материали за изработка на варелните помпи на Jessberger – както за ръчно задвижваните (включително с батерии), така и за гамата лабораторни помпи и системи и тези, задвижвани с електродвигатели или двигатели с въздушно задвижване.

Помпите с потапяща тръба от полипропилен (РР) са подходящи за неутрални, агресивни и възпламеняеми течности. Употребяват се за изпомпване на агресивни химикали – киселини, основи и детергенти с температура до 50°С. Валовете на помпите са изработени от неръждаема стомана 316 или хастелой 2.4610.

Помпите с потапяща тръба от поливинилиденфлуорид (PVDF) са подходящи за високоагресивни течности като концентрирани киселини и основи с температура до 90°С, както и за течностите от горе описаната група (РР). Валовете на помпите са изработени от хастелой 2.4610.

Помпите с потапяща тръба от алуминий (Al) са подходящи за неутрални и силно възпламеняеми течности с температура до 90°С. С тях могат да се изпомпват минерални масла с вискозитет 1000 mPas. Валовете на помпите са изработени от неръждаема стомана 316.

Помпите с потапяща тръба, изработена от неръждаема стомана 316, са подходящи за всички неутрални, леко агресивни течности като разтвори на киселини и основи, детергенти както и за редки хранителни течности (плодови сокове, млека, растителни мазнини). В допълнение тези тръби осигуряват специална защита при пренос на запалителни материали от различен клас на опасност (до температурен клас 4) и взривоопасна зона 0 и при пренос на нисковискозни неутрални и леко агресивни течности във взривоопасни зони 1 и 2. Валовете на помпите са изработени от неръждаема стомана 316. Температура на работните течности – до 90°С (с електродвигатели с PTFE ротори), и до 120°С (за електродвигатели с ротори, изработени от неръждаем материал).

Jessberger

Комбинирани с различни електродвигатели и работни колела варелните помпи на Jessberger могат да постигнат дебит до 112 литра/мин.

Предлага се широка гама присъединителни елементи и аксесоари.

За контакт и повече информация – Адара Инженеринг.

Вижте също...