Въздухопречиствателите на Daikin

Daikin

Дишането на чист въздух е една от радостите на живота и със сигурност е голяма полза за здравето. Затова актуалната в последните няколко години тема за замърсяването на въздуха и повишеното ниво на фини прахови частици доведе до повишено търсене на въздухопречистватели. В действителност, въздухът в помещенията може да се замърси дори повече от външния въздух в резултат на цигарен дим, вируси и бактерии, домашен прах. Друг проблем са токсичните газове, като например формалдехида, излъчван от килимите и лепилата, или извлечени от петрол химикали от изкуствените ароматизатори и други предмети в дома. Формалдехидът се абсорбира лесно при вдишване и може да доведе до тежки респираторни заболявания.

Въздухопречиствателите на Daikin филтрират частици, алергени и неприятни миризми, за да ви доставят чист въздух, и така да намалят на рисковете за здравето.

Какво представляват въздухопречиствателите на Daikin?
Въздухопречиствателят е компактно и леко устройство (с размер 57,6×40,3×24,1 cm и тегло от само 8,5 кг. за модел MC70L), което няма нужда от инсталация и може лесно да се впише във всяко помещение. При нужда, може също така лесно да се премества от помещение в помещение, там където прецените, че е най-необходимо – примерно при посрещане на гости – в хола, а по-късно вечерта, в спалнята или в детската стая.

Един въздухопречиствател може да осигури чист въздух в помещение до 46 кв.м. благодарение на многослойна пречистваща система.

Daikin

1. Технологията Flash Streamer за стримерен (плазмен) разряд атакува вирусите, бактериите и опасните химически вещества чрез мощно разреждане на поток от електрони, като по този начин разгражда и разбива техните повърхностни протеини, след което те се унищожават чрез окисляване.

2. По-големите частици от прах, космите от домашни животни, бактериите и алергените се премахват от предварителния филтър.

3. В плазмения йонизатор прахът и полените се зареждат електрически…

4. … така че да бъдат уловени в електростатичния филтър за улавяне на праха (предната част на нагънатия филтър за улавяне на праха), докато…

5. … филтър от титаниев апатит (задната част на нагънатия филтър за улавяне на праха) улавя миризмите и вирусите,

6. а формалдехитът и остатъците от миризми се разграждат от обезмирисяващия каталитичен филтър.

Какво представлява технологията streamer на Daikin (модел MC70L )?

Daikin

„Streamer Discharge“ е тип разреждане на плазма,  при което се генерират високоскоростни електрони, способни на окислително разлагане. Този вид разграждане има способността да  елиминира бактерии и плесени,  както и опасни химически вещества, алергени и т.н. В сравнение със стандартното разреждане на плазма (тлеещо разреждане), диапазонът на зареждане на Streamer Discharge на Daikin е по-широк, което прави по-лесно свързването на електроните с кислорода и азота във въздуха. Това позволява триизмерно генериране на високоскоростни електрони в широка зона, което води до скорост на окислително разграждане, която е над 1000 пъти по-голяма при същата електрическа мощност. Технологията Streamer Discharge на Daikin се е доказала успешно при постоянно генериране на високоскоростни електрони – нещо, което досега бе считано за много трудно.

Овлажняване с въздухопречиствател Ururu (Модел MCK75J)

Daikin

Въздухопречиствателят Ururu на Daikin пречиства и овлажнява въздуха в дома ви и отстранява неприятните ефекти на сухия въздух.  Необходимо е само от време на време да пълните 4-литровия резервоар, и той ще овлажнява вашата стая с максимален обем от 600 мл/ч.  Тази полезна и модерна функция на овлажняване е резултат от вграждането на компактен воден резервоар и комбиниран блок на водно колело и изпарителен филтър.

filter

Водата в резервоара преминава в контейнера на ресивера, разположен във водното колело, което издига водата, въртейки се, и я освобождава във филтъра. Въздухът, нагнетяван към филтъра, абсорбира неговата влажност и я отделя в стаята като овлажняване.

Daikin вече получи признание за своите въздухопречистватели: знакът за одобрение на Британската фондация за борба с алергиите и марката на TÜV Nord потвърждават ефективността на уредите.

Намерете повече информация и открийте въздухопречиствателите в партньорската мрежа на Daikin.


Вижте също...