Въздушни термопомпи Dual Clima

Domusa

Характеристики на въздушните термопомпи Dual Clima:
– компактни моноблок термопомпи;
– напълно окомплектовано инсталационно решение (отопление, охлаждане и БГВ);
– гарантирана отоплителна мощност до -20ºC;
– мощности: 8, 11, 16 kW.

В областта на отоплението и климатизацията Рувекс представя гамата от термопомпи Dual Clima на испанската компания за отоплителна техника Domusa Teknik. Dual Clima е пълен пакет от решения за оптимизиране на енергийната ефективност на съоръженията, съхранението и разпределението на БГВ. С отличната сезонна ефективност (рейтинг A++ и A+++), лесна инсталация и използване, гамата Dual Clima е идеална алтернатива за тези, които избират възобновяем енергиен източник за отопление и охлаждане на домовете си.

ruvex

Dual Clima е напълно окомплектован агрегат за отопление, охлаждане и БГВ (Битова гореща вода). Той може да се комбинира с други източници на енергия- слънце, газ, нафта. Термопомпите притежават компресор DC Inverter, който е тих, стабилен и високоефективен. Той модулира топлинната енергия според нуждите на Вашият дом. Чрез автоматичната настройка на мощността, циклите за включване/ изключване са намаляват, осигурявайки по- голяма надежност на системата. В резултат на това се намалява ненужното потребление. Dual Clima има система, която намалява загубите, причинени от натрупването на лед в изпарителя.

Лесна употреба

Намалена поддръжка
Monobloc технология, в която цялата фреонова схема е интегрирана във външното тяло и това намалява риска от течове на газ/ фреон, като по този начин се избягват операциите за презареждане на газа.

Електронно контролно табло вътре в дома
Контролното табло на термопомпата Dual Clima е инсталирано в дома, от който имате пълен контрол над всички компоненти на системата, с лесна и интуитивна употреба.

Режим на тиха нощна работа
Режимът на нощна работа намалява нивата на шума на вентилаторите по време на нощните часове, програмирани в системата.

Monobloc система
С моноблок технология са направени само хидравличните връзки, което опростява инсталацията. Топлообменникът фреон/ вода е включен във външното тяло, като по този начин се избягва необходимостта от изграждане на фреонови линии, в процеса. Връзката между външните и вътрешните модули е хидравлична, което прави инсталацията по-опростена и позволява по-голямо разстояние между термопомпата и консуматорите.

ruvex

Лесна инсталация

60ºC температура на топлоносителя
Високите температури позволяват използването на термопомпата Dual Clima дори и с радиатори.

Защита от замръзване на хидравличния компонент
Електронното управление на термопомпата активира циркулационната помпа и компресора, ако е необходимо, за да се предотврати падането на темепартурата. За да се избегне замръзване при продължителни прекъсвания на електрозахранването, се предлагат две решения:
– вентил против замръзване, който източва циркулацията на водата в случай, че температурата на водата падне до точката на замръзване;
– в системата се добавя корозионен инхибитор/антифриз.

Рувекс представя пълната гама от продукти в областта на отоплението и климатизацията на испанския производител Domusa Teknik. До края на месец ноември може да закупите термопомпа Dual Clima 11 на специална промоционална цена с 10% отстъпка.

За повече информация за предлаганите продукти – Рувекс.