pixel

Велоалеи, по-екологичен транспорт и енергоспестяващо осветление в Бургас през 2014 г.

162 милиона лева е прогнозната рамка на Бюджет 2014 за община Бургас. Мотото му е “Достъпна среда и устойчива мобилност”. Философията му е базирана върху продължаване на последователната политика за благоустрояване на града и осигуряване на по-добър достъп до основните публични услуги за всички граждани. Крайната цел е Бургас да стане още по-желано място за живеене, работа, инвестиции, спорт, култура и почивка.

Фокусът на усилията ще бъде насочен към превръщането на градската среда в безопасна, достъпна, екологична и естетична.

Един от ключовите акценти ще бъде обновяването на градската среда чрез рехабилитация на улици, пешеходни и зелени пространства. В това направление са предвидени множество проекти, предимно за ремонт на пътища, подлези, надлези и кръстовища.

Един от ключовите проекти, насочени към екологията, е въвеждането на енергоспестяващо осветление в града.

Освен това през април догодина ще започне поетапното доставяне на 22 нови тролейбуса, с което Бургас завършва цикъла за пълно обновление на автопарка в градския си транспорт.

Пак през 2014-та хартиеният билет в Бургас ще бъде изцяло заменен с електронен.

В бюджет 2014 е заложено изпълнение на първи етап от проекта за разширение на мрежата от велоалеи в Бургас и свързването й в цялостна система – със средства по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”.

greentech.bg

Може да харесате още...