pixel

Вентилационна технология за образователни институции и конферентни зали

Exhausto

Серията устройства DEX3000 от Exhausto включва моделите DEX3060 (дебит 150 – 650 m³/h), DEX3090 (150-900 m³/h) и DEX3120 (300-1400 m³/h). И трите модела се предлагат във варианти за монтаж на окачен таван или за частично интегриран монтаж.

Според препоръките на експертите, в ситуация на пандемия се препоръчва проектиране съгласно DIN EN 16798-1 в съответствие с категория на въздушния обем 1. Това означава, че е необходимо да се увеличи скоростта на въздухообмена, за да се пребори вирусният товар. Новите устройства Exhausto, съвместими с VDI6022, отговарят точно на този профил на изискванията.

Конструкция и технологии

Exhausto

Компактният корпус на устройствата DEX3000 е изработен от устойчива на корозия стоманена ламарина с алуцинково покритие (AZ 185-C4). Стандартно е боядисана в бяло (RAL9003), но като опция може да се достави и в друг цвят. Три вратички на панти улесняват достъпа за поддръжка, смяна на филтри и почистване. Възстановяването на топлината се осъществява чрез алуминиев топлообменник с насрещен поток с висока ефективност до 80%.

Външният и захранващият въздух, както и отработеният въздух имат общ вентилатор. Има опция за предварителен филтър, а широка гама от други филтри осигуряват подходящо качество на подавания въздух и максимална защита на устройството срещу замърсяване. Има няколко класа филтър, от които да избирате. Регистър за допълнително нагряване гарантира поддържането на желаната комфортна температура на подавания въздух и в същото време служи за компенсиране на рекуперацията на топлина в случай на образуване на лед. Той е вграден в устройството, за да спести място.

Различни варианти на управление

Серията DEX3000 се доставя стандартно с интегрирана пълна автоматизация EXcon. Това индивидуално регулируемо управление позволява самостоятелна работа, включително режим на вентилация според нуждите. В зависимост от ситуацията в помещението, ежедневната употреба при еднакъв брой хора във фиксирани часове може да бъде програмирана с помощта на интегрирания годишен часовник.

Снимки: Exhausto

Може да харесате още...