pixel

Viadrus Furia – икономично и комфортно отопление

GreenTherm

Комбинираният чугунен водогреен котел модел VIADRUS FURIA предлаган на пазара от Екотерм Проект осигурява евтино и комфортно отопление и подгряване на гореща водана жилища, еднофамилни къщи, производствени цехове и др.

Котелът е с естествена или принудителна циркулация на отоплителната вода и работно свръхналягане до 4 bar (изпитан при пробно свръхналягане 8 bar).

Изборът на гориво зависи от ВАС!

FURIA може да работи само на дърва, само на пелети или в комбиниран режим, като горивото се пали автоматично посредством вградена запалка. След изгаряне на зареденото количество дърва като основно, евтино гориво, без спиране на работата на котела, той автоматично преминава към резервното гориво – дървесни пелети с диаметър 6-8 mm. По този начин потребителят е независим по отношение необходимостта от презареждане с дърва.

гориво

Изгарянето на пелети позволява регулиране на мощността в широк диапазон и предоставя комфорт сравним с този получаван при отопление с ел енергия, течно и газообразно гориво.

Възможността за избор между дърва и/или пелети прави потребителя  независим от липсата на гориво или покачването на цените на горивата.

Функцията отложен старт на запалване привилегирова крайния потребител, сам да решава, кога да стартира работата на съоръжението.

Перфектно изпълнение

VIADRUS FURIA

– Чугуненият топлообменик и всички останали елементи са произведени от висококачествени материали, което гарантира висока ефективност, надеждност и дълъг експлоатационен живот (над 50 години при правилна експлоатация);

– Модулация на подавания в горивната камера въздух в зависимост от избраната мощност и температурата на топлоносителя (вода), намалява разхода на гориво и повишава ефективността на съоръжението;

– Котелът е стандартно оборудван с прецизно интерфейсно управление с дисплей;

– Отговаря на най-строгите европейски норми за екологичност, както и на изискванията по EN 303-5;

– Широката врата на горивната камера осигурява бързо зареждане с дърва;

– Конструкцията позволява лесно обслужване и поддръжка.

Може да харесате още...