pixel

Victaulic – решение при изграждане на противопожарни спринклерни инсталации

Style 109 FireLock Installation Ready

Фирма Адара Инженеринг ЕООД е официален представител за България на световния лидер при изграждане на противопожарни спринклерни инсталации – американската фирма Victaulic. Victaulic е създадена преди повече от 100 година и оттогава непрестанно работи за оптимизиране и подобряване на своите продукти. Благодарение на този непрекъснат процес днес портфолиото на Victaulic съдържа над 100 000 продукта. Основните производствени мощности  за европейския пазар се намират в Белгия и Полша. Благодарение на сътрудничеството си с този световен лидер днес “Адара Инженеринг” ЕООД предлага на своите клиенти пълно решение при изграждането на противопожарни спринклерни инсталации – от помпената група до противопожарния спринклер. Едни от най-разпознаваемите и иновативни продукти от портфолиото на Vicatulic  са:

adara

Style 109 FireLock Installation Ready –  скоба с един болт, готова за инсталация, запазена марка на Victaulic. Осигурява твърда тръбна връзка, предназначена да ограничава аксиално или ъглово движение. Използва се бързо свързване на елемент от стомана – тръба -тръба, тръба-коляно и др., при изграждане на противопожарни инсталации. Необходимо е елементите да имат улеи. Скобата е изработена от чугун и гумено EPDM уплътнение. Едноболтовите скоби са предварително смазани – не е необходимо да се смазват допълнително, при условие, че противопожарната инсталация е запълнена с вода, а не с газ. Предлагат се в размери от DN 32 до DN 100. Може да се използват в инсталации с налягане до 25 bar.

Предимствата на Style 109 FireLock Installation Ready са:
– до 10 пъти по-бърз монтаж спрямо съединенията със заварка;
– монтират се  6 пъти по-бързо от стандартните скоби с два болта, благодарение на едноболтовия дизайн и технологията Installation-Ready™, и не е необходимо напълно разглобяване на скобата;
– повишена безопасност на работното място – без пламъци, без изпарения.

adara

Скоба Style 907 – друг патентован продукт на Victaulic – се използва за директно свързване на тръби от различни материали – HDPE тръба към стоманена тръба при изграждане на противопожарни инсталации. Зъби от неръждаема стомана се захващат към външния диаметър на HDPE тръба с гладък край, като половините на скобата се затягат с болтове от двете страни, по този начин се позволява визуално потвърждение за правилното сглобяване. Предлага се в размери DN 50  до DN 350.

Предимствата на тази скоба:
 –  монтаж до 10 пъти по-бързо от други видове връзки между тръби от различни материали;
– ползване на обикновени инструменти, не е необходимо електро заваряване, лепене;Ю
– инсталира се независимо от метеорологичните условия;
– може да се използва в инсталации с налягане до 16 bar, в зависимост от PE тръбата;
– повишена безопасност на работното място – без пламъци, без изпарения.

Контролно сигналният клапан (КСК) Victaulic Series 768N се използва при противопожарни инсталации, където има вероятност от замръзване на флуида в тръбите – подземни гаражи, рампи, складове и други. Тръбопроводът в този случай не е запълнен с вода, а с въздух под налягане или азот. Този тип КСК сработва, когато е налице спад на налягането в тръбите.

adaraПредимства на КСК на Victaulic Series 768N:
 – налягане на въздух в системата до 1 bar, което води до по-ниски експлоатационни разходи. За разлика от стандартните сухи КСК, където налягането е 3-4 бара, при нужда Victaulic Series 768N сработва значително по-бързо. Не е необходимо наличието на акселератор (ускорител). Компресорът, който поддържа налягането в системата може да бъде с малка мощност. Консумацията на електрическа енергия е по-малка в сравнение със стандартните сухи КСК;
– предлага се с напълно окомплектовано оборудване;
– напълно настроен – без допълнителни настройки след монтаж;
– голям обхват от присъединителни размери от DN 40 до DN 200;
– налягане до 20 bar – може да се инсталира във високи сгради – небостъргачи.

За повече информация – Адара Инженеринг.

Може да харесате още...