pixel

Високата температура в жилището е вредна за кожата

Високата температура в жилището вреди на косата, кожата и ноктите, показва ново изследване.
Живеем в епоха, когато можем да сме на топло, дори когато навън върлува зима, но това не влияе добре на външния вид. Проучване показа, че средната температура в жилищата е 23 градуса, което е повече, отколкото в летен ден. Един на всеки 20 души живее при тропическите 30 градуса.

Централното отопление обаче носи лоши последици за вашия външен вид. На първо място устните се напукват, тъй като загубват своята влажност. Кожата на ръцете губи еластичност, заради което често се усеща като опъната. Препоръчително е след баня да изтривате ръцете си с кърпа, за да махнете мъртвата кожа и след това да нанесете крем. Никога не поставяйте ръцете си на радиатора, за да ги стоплите.

Високата температура от климатика, съчетан с ниската влажност на въздуха, е ужасна комбинация и за кожата на лицето. Колкото по-висока е температурата в жилището ви, толкова по-суха става кожата ви, казват дерматолози. Те съветват да мислите за кожата си като тухлена стена, тоест бариера срещу околната среда. Когато кожата се чувства суха, пукнатините се уголемяват и дразнителите могат да проникнат лесно.

Около 20 на сто от хората във Великобритания страдат от синдрома на сухите очи през зимата, предизвикан от отоплението. Особено тежко е при хората, които носят лещи. Най-доброто решение е да използвате овлажняващи капки за очи.

dir.bg

Може да харесате още...