Високоефективни пелетни котли Domusa Teknik

Испанската компания за отоплителна техника Domusa Teknik е основана през 1976 г. и вече четиридесет години разработва и предлага решения, осигуряващи оптимален топлинен комфорт. Портфолиото на компанията е изключително богато и продуктите им могат да бъдат намерени на българският пазар, предлагани от Рувекс АД.

Пелетните котли на испанската компания притежават възможно най-високия европейски сертификационен рейтинг – клас 5, по силата на стандарт EN 303-5 по всички параметри – от ефективност (до 95%) до безопасност и ниски емисии на газове и прах. Почистването на горелката чрез системата Grinder е специално проектирано за третиране на отпадъци с голяма здравина и неизгоряла пепел (силикати), за да се гарантира издръжливост и минимална нужда от поддръжка на съоръжението. Благодарение на високото качество на материалите, използвани в производството на котлите на Domusa Teknik, Рувекс може да предложи 5 години гаранция на топлообменника и 2 години на хидравличните и електрически компоненти.

За разлика от изкопаемите горива, биомасата е гориво с неутрален баланс на емисиите на парникови газове. Нивата на емисиите на въглероден диоксид, изпускани по време на изгаряне на горива от биомаса, са сравними с тези, произвеждани при естествения цикъл на разлагане. По тази причина използването на гориво от биомаса не изменя баланса в цикъла на въглеродния диоксид и опазва околната среда.

Domusa

Моделът Bioclass НМ се предлага в 4 мощности: 10 kW, 16 kW, 25 kW и 43 kW. Може да бъде монтиран с различни по размер пелетни бункери или с HTP бункер, който е комбиниран с бойлер за битова гореща вода (БГВ). Допълнително може да бъде инсталиран контейнер за пепел, който намалява честотата на обслужване на котела, както и голямо разнообразие от аксесоари за подаване на пелети. Бункерите са проектирани по начин, който позволява монтирането им както от лявата, така и от дясната страна на котела. Доставят се напълно сглобени с решетка в отвора за зареждане.

Domusa

 

HTP  бункер:

В бункера е монтиран неръждаем бойлер за битова гореща вода. Предлага се в 2 размера:
– HTP 100-150
– HTP 130-200
– възможност за електрическо запалване.

CVS системи за всмукване:

Domusa

Дължина на инсталацията Продължителност на цикъла
5 m 35 s
15 m 60 s
30 m 120 s

Към котела може да бъде включен контейнер за пепел, с цел намаляване честотата на почистване. Той използва система за компресиране на отделените пепел и сажди, като по този начин намалява необходимостта от обслужване и поддръжка.

Към котела може да бъде включен контейнер за пепел с цел намаляване честотата на почистване. Той използва система за компресиране на отделените пепел и сажди като по този начин намалява необходимостта от обслужване и поддръжка.

Рувекс АД представя в областта на отоплението и климатизацията пълната гама от продукти на Domusa Teknik и решения за оптимизиране на енергийната ефективност на съоръженията, съхранението и разпределението на БГВ.

DomusaПовече информация за пелетните котли на Domusa Teknik и специалната цена на модел Bioclass НМ 25 през месец март може да получите на тел. 0700 14 014 и на интернет сайта на официалният вносител Рувекс АД.

Може да харесате още...