pixel

Вижте следващото поколение термопомпи на Daikin на ISH 2023

daikin

Daikin Europe N.V ви кани да откриете следващото поколение термопомпи въздух-вода на ISH 2023. Водещата серия термопомпи Daikin Altherma 3 промени пазарния стандарт. Новата серия Daikin Altherma 4 ще надгражда допълнително върху това и пускането ѝ е планирано от 2024 г. нататък. Също така Daikin ще представи своята нова програма за подкрепа за монтажници в цяла Европа, насочена към осигуряването на адекватно и качествено обучение, така че инсталираните агрегати да работят безпроблемно през целия живот на продукта.

С нашата нова серия ние отново значително повишаваме пазарния стандарт, особено като се фокусираме изцяло върху декарбонизирането на отоплението. Тези нови разработки гарантират, че както монтажниците, така и крайните потребители се радват на спокойствие и се чувстват добре на работа и в домовете си. Нашите термопомпи осигуряват истинска „Feel Good Technology“, която е нашата тема на ISH 2023,” казва Патрик Кромбез, генерален мениджър Отопление и възобновяеми енергийни източници в Daikin Europe. Daikin Europe ще представи следващото си поколение термопомпи въздух-вода, Daikin Altherma 4, на ISH 2023.

През последните месеци Daikin Europe непрекъснато инвестира както в разработване на продукти, така и в производствени обекти в цяла Европа. Миналата година компанията обяви, че ще построи изцяло нов завод за термопомпи в Полша, който се очаква да заработи до средата на 2024 г.

daikin

Daikin Altherma 4 поколение ще бъде представено на ISH 2023

Термопомпите въздух-вода от ново поколение ще поведат пътя за европейската индустрия, която се фокусира върху декарбонизирането на топлината по ефективен, безопасен и удобен начин, и ще бъдат пуснати на пазара от 2024 г. нататък.

Новата гама ще съдържа специално изработени компоненти, които подобряват производителността, добавят гъвкавост на приложението, като същевременно защитават всеки етап от жизнения цикъл на продукта.

Това е интелигентно решение за всеки дом благодарение на новия контролер със сензорен екран, дистанционно наблюдение и дистанционно отстраняване на неизправности и е съвместимо е със системи за домашна автоматизация и системи за управление на домашната енергия на трети страни.

Новите специално изработени компоненти, заедно със задълбочена програма за обучение, предлагат на монтажниците и други заинтересовани страни ефективност, безопасност и спокойствие през целия жизнен цикъл на продукта: транспортиране, съхранение, инсталиране, обслужване и изхвърляне на продукта, като им дава възможност да изпитат “Feel Good Technology”, както правят с всеки един от продуктите на Daikin.

Най-добрият избор на хладилни агенти за различни приложения

Daikin ще продължи да предлага широко портфолио, използвайки хладилен агент R-32. В допълнение, въз основа на предстоящото голямо търсене на термопомпи, подтикнато от REPowerEU, в комбинация с постепенното намаляване на хидрофлуоровъглеводородите (HFC) в Европа, Daikin ще предостави нова гама термопомпи въздух-вода с хладилен агент R-454C. Този хладилен агент с по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) от 148 предлага широка гама от възможности за инсталиране, което го прави подходящ за различни типове жилищни сгради в цяла Европа.

Когато цялата верига на хладилния агент е инсталирана във външното тяло и когато това е осъществимо от аспекти на безопасността, определени продуктови гами ще бъдат снабдени с R-290 с потенциал за глобално затопляне 3.

Както винаги, Daikin се ангажира да използва хладилния агент, който най-добре отговаря на приложението и нуждите на клиента, претегляйки безопасността, рентабилността, енергийната ефективност и въздействието върху околната среда, за да достигне до най-добре балансирания избор на хладилен агент.

Промяна на пазарния стандарт

“Всички причини, обяснени тук, отразяват усърдното изследване, което е вложено в разработването на най-новата термопомпена технология. Каним всички монтажници и заинтересовани страни да дойдат и да видят нашата нова Daikin Altherma 4 на ISH 23. Ние революционирахме пазара на термопомпи с отличния дизайн на външното тяло и производството на топла вода на настоящата серия Daikin Altherma 3. С новата серия ние отново значително променяме пазарния стандарт, като по този начин гарантираме, че сме взели предвид целия жизнен цикъл на термопомпата, от производството до края на живота ѝ. Ние от Daikin поставяме безопасността на първо място, което води не само до специфичните характеристики на дизайна на модулите, но и до осигуряване на адекватно обучение и информация за всички заинтересовани страни, независимо дали са монтажници, търговци на едро, предприемачи или консултанти. Стремим се да увеличим комфорта на крайния потребител, като същевременно осигуряваме безопасна среда за всички. Ние също така продължаваме да работим с други доставчици на термопомпи, за да осигурим определянето и прилагането на стандарти за безопасност в цялата индустрия,“ казва Кромбез.

Daikin води пътя в развитието на мрежата от монтажници

Наред с представянето на термопомпи въздух-вода от ново поколение, Daikin също така поставя високо летвата, като въвежда програма за поддръжка и обучение в цяла Европа, която се фокусира върху професионализма, качеството и безопасността на монтажника. Новата мрежа се основава на традицията на Daikin за силна и обхващаща цяла Европа мрежа от високо професионални монтажници и техници. Присъединяване на нови монтажници също ще бъде възможно.

Програмата се стреми да осигури адекватно и качествено обучение, така че инсталираните модули да работят гладко и по безопасен начин през целия живот на модула. Изпълнението на програмата подкрепя намерението ни непрекъснато да повишаваме нивата на безопасност в индустрията като цяло. Това създава спокойствие както за инсталатора, така и за крайния потребител, повишавайки удовлетвореността на потребителите.

Освен това Кромбез заявява: “Благодарение на нашата мрежа от високо професионални монтажници в цяла Европа и нашите иновативни термопомпени технологии, ние гарантираме на нашите крайни потребители качество и спокойствие. Ние считаме новата програма за знак на доверие: монтажниците ще могат да се възползват от пълно обучение, поддръжка и насоки относно тънкостите на нашето портфолио, като по този начин предоставяме на клиентите висококачествен монтаж, пускане в експлоатация и следпродажбени грижи. Истинско усещане за добро изживяване, от което крайните потребители ще се възползват, когато използват нашата технология в домовете си. Каним всички инсталатори да се присъединят към програмата и да създадат синергия между собствения си опит и познанията на Daikin.”

Daikin Europe ще излага на търговския панаир ISH (щанд E41, зала 12.0, панаирната площ на Messe Frankfurt, Франкфурт на Майн) от 13 до 17 март 2023 г.

Може да харесате още...