pixel

Визия за „умния дом” дефилира в нов шоурум в София

Всеки голям, а и не толкова голям доставчик на мрежови и информационни технологии има своето виждане за бъдещето на умните ни градове и умните ни домове. Последните обикновено се разглеждат като къщи, в които осветлението светва само при нужда и угасва при излизането ни навън, температурата също се регулира автоматично, вратата се отключва сама при наближаването ни към входа, а хладилникът поръчва сам хранителни продукти от близкия магазин.

Своята визия за умния град компанията Шнайдер Електрик е решила да представи нагледно – с нов шоурум, който се намира в офиса на фирмата в София. На място системата за домашна автоматизация е изградена изцяло – от електрическата инсталация до запаметените сцени на осветление и температура. В зависимост от желанието си гостите имат възможност да научат повече за структурата, изграждането и програмирането на една интелигентна система или просто да усетят удобството на работата с KNX бутониерите и комфорта, който дава умният дом в ежедневието. Абревиатурата KNX е името на най-разпространения комуникационен протокол, използван за домашна автоматизация, а Шнайдер Електрик е член на международната KNX асоциация.

Системата в шоурума управлява осветление и отопление, a софтуерът прави връзка между слънчево греене, щори и температурни режими, като осигурява оптимален разход на енергия за поддържане на зададените градуси. Потреблението на енергия може да се визуализира графично посредством приложение за мобилен телефон и таблет. Приложението позволява още отдалечено управление на всички функции в дома, както и получаване на картина от охранителните камери на дисплея на устройството ви.

greentech.bg

Може да харесате още...