Vodafone пренася интелигентния контрол от Smart Klima в облак

Smart Klima

Vodafone и Smart Klima работят заедно по маркетинга на дръжка за контрол на климата и налагането на концепцията IoT в строителните технологии. Интелигентната дръжка на прозорец помага при вентилацията и непрекъснато измерва въздуха в стаята. След това съобщава дали съдържанието на CO₂ или влажността в помещението е твърде високо и дали трябва да се проветрява.

„Топлината и високата влажност са среда за размножаване на вируси и плесени в офиса, в училище или у дома. Единственото нещо, което помага тук, е правилната вентилация. С цифровата дръжка това е по-лесно от всякога. Тя е чудесен пример за това как интелигентните предмети в ежедневието подобряват живота на хората“, казва главният изпълнителен директор на Vodafone за Германия Ханес Аметсрайтер.

Smart Klima

Патентованата климатична дръжка е монтирана на рамката на прозореца като обикновена дръжка. За да я активирате, трябва да поставите батерии и да натиснете бутон на малкия дисплей.

Интелигентната дръжка на прозореца измерва и следи състоянието на въздуха в стаята чрез вградени сензори. Автоматизирано разпознаване показва и дали прозорецът е отворен, затворен или наклонен. След това събраните данни се изпращат в облака чрез вградена SIM карта на Vodafone, използвайки технологията Narrowband IoT. Там те са достъпни по всяко време, но дръжката не може да се управлява дистанционно.

Вграденият мини дисплей също придава лице на дръжката: усмихнато човече казва „всичко е наред“. Ако обаче се открият отклонения от желания въздушен стандарт, системата за климатичен контрол подава аларма и предупреждава: „проветрете сега“. Сигнален тон от 80 децибела известява лошото състояние на въздуха и усмивката на дисплея става сигнално червена. В същото време тя предоставя информация за продължителността на вентилацията. Непрекъснатата регистрация на концентрацията на CO₂ и системата за известяване помагат за редовно и често проветряване. В бъдеще климатът в помещенията може да се наблюдава и с помощта на мобилно приложение, което насочва потребителя.

Може да харесате още...