Vortice уверено продължава своето развитие

vortice

Vortice SpA, дългогодишен партньор на България Терм, обяви придобиването на историческата испанска марка Casals, закупувайки 100% от акционерния капитал от Ventilación industrial IND. SL (Sant Joan de les Abadesses, Жирона, Каталония, Испания), компания, работеща в областта на индустриалните вентилационни системи.

Двете исторически предприятия, които са създадени и развити в различни географски периоди и контексти, ще продължат да преследват същите ценности и цели, както преди. В действителност, Vortice и Casals имат фирмена етика, който цени хората и човешките взаимоотношения, една и съща визия за бъдещето и се ръководят от страстта да се изправят пред нови предизвикателства, по-специално по отношение на вниманието към продуктовия дизайн, технологичните иновации и разширяване на пазара. Други елементи, които Vortice и Casals притежават заедно, са индустриалната организация, базирана на солидно ноу-хау в проектирането и производството на продукти, което е концентрирано върху качеството и надеждността на продукта, изградена структура за наблюдение и значителните инвестиции в лабораторно оборудване. Не на последно място, двете компании са силно ангажирани с предпродажбената и следпродажбената поддръжка, насочена към подкрепа на инсталаторите и дизайнерските студия в началните фази на проектиране, както и в процеса на монтаж.

vortice

Благодарение на това партньорство, Vortice Group ще може да засили своето предложение с каталози, допълващи продуктите на цялата Група, което ще разшири мрежата на компанията и ще отвори допълнителни търговски пътища на международния пазар. „Отсега нататък Vortice и Casals ще споделят техническите си познания и търговски ресурси, което ще ни позволи да създадем мултипликатор за растежа и развитието на двете компании. Ще укрепим и логистиката, и производствените мощности. Освен това, ще се обърне специално внимание на засилването на процеса на разработване на нови продукти от двата екипа на научноизследователската и развойна дейност на компаниите, с цел да се осигурят все по-ефективни решения със силен акцент върху въздействието на продуктите върху околната среда, намаляването на потреблението на енергия и шумовото замърсяване”, казва Стефано Гуантиери, генерален мениджър на Vortice SpA и новия вицепрезидент на Casals. “Името, идентичността и логото на Casals ще бъдат запазени”, казва Дейвид Сампер, потвърден изпълнителен директор и вицепрезидент на Casals.

Casals също така ще може да засили и разшири своето вече широко портфолио от продукти за индустриална вентилация, по-специално сертифицираната гама модели за извличане на горещ дим от 200-300-400°C/2 часа, сертифицираната гама Atex за  потенциално експлозивни среди и сертифициране гамата продукти 120V/60Hz, отговарящи на международните електрически стандарти.

Тази операция е напълно съвместима със средносрочните стратегии на Vortice, еталон в сектора за вентилация на жилищата, който възнамерява да засили присъствието на компанията в сектора на индустриалните приложения, предлагайки един от най-пълните каталози на пазара.

vortice

Vortice Group притежава и Loran, компания, специализирана в разработването, производството и продажбата на централи за обработка на въздух за промишлени приложения. Всъщност основната дейност на Loran е производството на индивидуални проекти, специално адаптирани към инсталационните и системни изисквания на своите клиенти.

Подробна информация за продуктите на Vortice може да получите в сайта на България Терм.

Вижте също...