pixel

Втората по височина офис сграда в света още по-„зелена”

Направление Сградни технологии на Siemens ще направи втората по височина офис сграда в света още по-„зелена”. Това ще се случи благодарение на меморандума за сътрудничество, подписан наскоро между компанията и Taipei 101. Благодарение на него е проправен пътят за внедряване в небостъргача на Siemens Navigator – облачно-базираната технология за енергиен и устойчив мениджмънт на сгради.

Ситуиран в тайванската столица, Taipei 101 е втората по височина офис сграда в света с внушителната височина от 508 метра. Завършен през 2004 г., небостъргачът е една от най-разпознаваемите забележителности на страната. През 2011 г. Taipei 101 получи платинен сертификат за енергийна ефективност и екологичен дизайн благодарение и на значителния принос на направление Сградни технологии Siemens, постигнат чрез внедряването на цялостни решения за сградна автоматизация и енергийна ефективност в небостъргача.

Платформата за управление на енергийните потоци Navigator подобрява сградната ефективност чрез интелигентен енергиен мениджмънт. Тя използва концепцията „Internet of Things”, за да получи данни за сградата, които след това се наблюдават, събират и анализират.  Това превръща „суровите“ данни в обработваема информация, която собствениците на сградата могат да използват за създаване на енергийни стратегии, чрез които значително да бъдат намалявани експлоатационните разходи.

Сред многобройните възможности, които Siemens Navigator предлага, са проверяване на енергийното потребление на консуматорите в сградата в реално време, както и бързата идентификация и решаване на потенциални проблеми.

Може да харесате още...