pixel

Walmart ще пести до 40% от сметките за осветление благодарение на LED

Световноизвестната търговска верига Walmartще даде ход на едно от най-големите внедрявания на LED осветление, предприемани досега, с амбицията да намали потреблението на енергия и емисиите на супермаркетите си.

Walmart подписа договор за новото поколение осветление с GE, с който се нагажира да подмени осветлението на търговските си обекти с LED осветителни тела за таван. Новата осветителна система скоро ще се появи в новите супермаркети в САЩ, Азия, Латинска Америка и Великобритания.

Постарахме се да намерим енергийно ефективна система за LED осветление, която д е икономически ефективна и с високо качество…. и проправяме пътя към превръщането на това решение в нещо масово за веригите за търговия на дребно“, каза Дъг МакМилън, президент и главен изпълнителен директор на WalMart Stores. По думите му, LED са се превърнали в неразделна част от модела за енергийна ефективност на компанията. Тази технология ще игре ключова роля в постигането на общите цели за устойчивост на веригата. Това би трябвало да има, макар и косвено, положителен ефект и за клиентите, тъй като би означавало по-ниски цени на предлаганите продукти.

Може да харесате още...