WQ610 / WQ610RF OpenTherm – най-ново предложение на SALUS Controls

dom

Salus Controls редовно конструира технологично усъвършенствани продукти. Това е термостат от най-новата ни серия Quantum, на пазара от началото на 2020 г, предлаган в два варианта, дизайнерски, ултратънък температурен контролер, проектиран специално за използване с котли за централно отопление на газ, ток или термопомпи.

Какви версии на новия продукт са налични?

– жичен 230V – WQ610 (контролер, свързан директно към котела);

– безжичен – WQ610RF (устройства, сдвоени фабрично, приемник, свързан към котела).

Безжичният модел включва литиево-йонна батерия. Когато нивото на батерията падне под 10%, регулаторът ще покаже съобщение, че нивото на батерията е твърде ниско. Струва си да се помни, че дозареждането не пречи на нормалната работа на регулатора.

WQ610/WQ610RF – методи за управление:

WQ610RF

Управлението с новия ни продукт може да стане по два начина:
1. Традиционно: активиране на източника на топлина чрез On/Off контакт в отоплителното устройство, оборудвано с вход за включване/изключване от външен термостат.
2. Модулация на изхода на котела посредством комуникация по протокол OpenTherm (OT+4.0) и да сега вече може да ограничавате максималната температура на котела! Това е задължително условие при работа с подово отопление. Нещо повече WQ регулаторите подържат модулацията на котела в нискотемпературен – кондензен режим при газови котли.

Характеристики на новия модел терморегулатор

WQ610/WQ610RF се използва за управление на отоплителни устройства. Той е проектиран да поддържа топлинни условия в помещенията според работния график или температурата, зададена от потребителя. Освен това предоставя възможност за временна промяна на параметрите, с други думи, промяна на желаната температура до следващата промяна на програмата, което е полезно в ситуации, когато е необходима моментна промяна в ритъм на вашият ден: по-ранно завръщане от работа, парти, което продължава до късните часове и т.н. Може да използвате и вариант за постоянна промяна на желаната температура, без значение от действащата програма (ръчен режим).

Благодарение на вградения алгоритъм за управление на ITLC (избираем или с хистерезис), устройството ви позволява лесно и точно да получите и поддържате зададената температура.

ITLC (Internal Temperature Load Compenation) е технологично усъвършенстван алгоритъм за поддържане на температурата, който:
– Модулира времето за пускане/спиране на отоплението-котела, като по този начин осигурява оптимален контрол върху отоплителната система – избраната температура се достига в рамките на зададеното време, без да я превишава;
– С функцията Оптимизиран Старт/Стоп избирате каква температура да имате и дори в точно определен час;
– Този тип регулиране осигурява ефективна и икономична работа на системата за намаляване на загубите, т.е. охлаждане или прегряване на жилищното пространство.

ITLC е подходящ за управление на всякакъв вид отопление (подово, радиаторно, електрическо), с най-висока ефективност, постигната съвместно с котела или термопомпата. Вие избирате вида отопление и регулатора автоматично се настройва за работа по съответната температурна крива (закон за управление) отчитайки спецификите на вида отопление и ежеминутната промяна на стайната температура в зависимост от външни фактори (самообучение):
– подовото отопление е характерно с голяма инерционност, бавно загрява и прегряването е твърде вероятно. ITLC за подово работи съобразно с тези характеристики, като гарантира не прегряване;
– точно обратното е отопление с радиатори, при което загряването и охлаждането се случват относително бързо. ITLC за радиатори работи съобразно с тези характеристики, като отчита градиента на промяна в стайната температура 24ч в денонощието.

Какво е OpenTherm и какво позволява?

OpenTherm е комуникационен протокол в системите за централно отопление, използван за комуникация (установяване на комуникация) между котела и контролера – терморегулатора.

WQ610

Защо WQ610/WQ610RF е идеалното решение за хотелиери и наематели на имоти?

WQ 610/WQ610 RF – в допълнение към иновативните технологични решения – има голям дисплей с подсветка с ясни икони. Работата с това устройство няма да затрудни потребителя, независимо от нивото на техническите му познания.

Новият продукт на Salus Controls ще бъде идеален не само за лична употреба. Решенията, използвани в WQ610 и WQ610RF, значително ще подобрят управлението на ваканционни имоти, хотелски стаи или помещения под наем. Има две прости, но важни функции.

Опцията за определяне на температурния диапазон ще ви позволи да програмирате максималната и минималната температура, зададени от собственика. Това ще премахне твърде високите или ниските настройки, което може да доведе до увеличаване на таксите или повреда на инсталацията. От своя страна защитата с ПИН код в сервизен режим ще попречи на наемателя да промени настройките.

Всичко това ще даде на собствениците на имоти по-голям контрол върху потреблението на енергия и ще им помогне да не генерират нежелани разходи.

В този аспект WQ е не само продукт, който повишава прецизността на температурата, но е и инструмент за контрол на консумацията на енергия и инвестиране в собствения ви бизнес.

Доверете се на доказаната технология Salus Controls и изберете правилното устройство за вашия тип отопление с 5 годишна стандартна заводска гаранция!

Може да харесате още...