pixel

Японци създават съвършено нов вятърен генератор

Японци създават съвършено нов вятърен генератор

Въздушният поток попада в аеродинамична тръба, разположена в центъра на кулата, където се ускорява чрез технология, наречена „трите точки на компресия”. Устремявайки се надолу, въздухът преминава през серия вятърни генератори, които изработват електрически ток.

Амбициозният японски проект е първи по рода си в света. Освен самата вятърна електростанция той включва завод за опресняване на вода, система за съхранение на енергия, център за обучение и административна част, вкл. площадка за посетители.  Целият обект има площ от около 13,000 кв.м.

Изобретената екосистема не се ограничава до възможностите на теорията на Бец, според която максималната теоретична ефективност на енергията от вятъра е 59,3 процента, твърдят японските инженери.

ZENA Systems пояснява, че нейната EAS система за съхранение на енергия, генерирана от вятърната кула, използва нова технология с концентриран разтвор на ванадий, разредена нано-вода и дестилирана вода.

Проектът ще се реализира в Куруме, провинция Фукуока, Япония. Засега няма информация кога ще започне строителството и каква е стойността на проекта.

greeentech.bg

Може да харесате още...