pixel

Започва извънреден отчет на общите топломери в София

Започва извънреден отчет на общите топломери в София

„Топлофикация София“ започна от днес извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички топлоснабдени сгради в столицата.

До края на тази седмица техниците от 4-те топлорайона ще посетят всяка сграда и ще извършат междинен отчет, като показанията ще бъдат записани в картона на абонатната станция, съобщиха  от топлофикационното дружество.

Извънредното засичане на топломерите се налага заради промяната на цените на природния газ и топлинната енергия от 7 април.

Клиентите ще получат по две фактури за изразходваната топлинна енергия през април, които ще отразяват консумираното количество в съответната сграда преди и след промяната на цената.

В петък Комисията за енергийно и водно регулиране прие планираните от нея увеличения на цените на топлоенергията. Най-много поскъпва парното в Плевен с 37,4% или с 17 лева и 50 стотинки на мегаватчас. За София увеличението е почти 23% или с почти 15 лева на мегаватчас. Според синдикатите тази корекция на отоплението ще повиши месечните ни разходи за отопление средно с 25 лева.

„През есента ще бъде направено всичко възможно цените на парното да бъдат намалени“, обяви тази сутрин пред БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов. Дали и с колко ще се понижат цените преди следващия отоплителен сезон ще зависи от цените на газа на международните пазари и възможностите за намиране на вътрешни резерви в Булгаргаз, уточни той.

dir.bg

Може да харесате още...