pixel

Започва профилактика на 800 трафопоста в София

През септември-октомври ще бъде извършена профилактика на 800 трафопоста в района на София, съобщиха от „ЧЕЗ Разпределение България“.

С цел намаляване на броя на планираните изключвания във връзка с профилактиката, компанията ще извърши термовизионна диагностика на съоръженията и всички констатирани забележки ще се отстраняват незабавно.

Термовизионната диагностика е превантивна дейност, която позволява да се откриват нередности по съоръженията в най-ранен стадий, като по този начин се намалява рискът от възникване на по-тежки аварии, посочват от дружеството.

През 2016 г. компанията е инвестирала средства и труд в ремонт на 30 въздушни електропроводни линии, просеки по трасетата на 10 електропровода и цялостна подмяна на около 10 000 метра кабели средно напрежение. Ще бъде извършен ремонт и подмяна на 300 разпределителни касети. Ще бъде направен и цялостен ремонт на отклонение от електропровод, осигуряващ основно захранване на кв.Владая и кв. Мърчаево в столицата. Компанията ще извърши монтаж на птицезащитнисъоръжения, чрез които ще се осигури предпазване на мрежата, защита на живота на птиците и намаляване на аварийните прекъсвания на електрозахранването.

За първите шест месеца на тази година „ЧЕЗ Разпределение България“ е инвестирала 15,5 млн. лева в електрозахранването на столицата. За цялата 2016 г. компанията планира да вложи в мрежата на столицата общо около 67 млн. лева, се посочва в съобщението.

БТА

Може да харесате още...