pixel

Защита на бани без прозорци от увреждане от влага

Inventer

В жилищните блокове вътрешните бани или тесните складови помещения без прозорци не са необичайни. В тези помещения обаче също е необходимо да се осигури приток на свеж въздух. За да отговори на тези специални изисквания за вентилация, Inventer представи системата за безшумно отвеждане на въздуха Taris.

Според производителя, новият изпускателен вентилатор Taris от Inventer надеждно предпазва от влага и мухъл вътрешните бани и складови помещения в съответствие с DIN 18017-3. Без значение дали като версия за вграден или повърхностен монтаж – Taris може да се използва по различни начини.

Дискретният вариант за скрит монтаж е подходящ за инсталиране на таван и на стена. Освен монтажа в шахта, като опция е възможна и връзка с второ помещение. Taris обаче впечатлява не само с разнообразните си инсталационни решения, многобройните варианти на изпълнение също говорят сами за себе си: изпускащото устройство вентилира в различни варианти на въздушния поток (60, 30/60, 100) със значително намалени шумови емисии.

Във версията с капацитет 60 м³/ч при скрит монтаж Taris произвежда шум от само 27 dB(A) (измерено на разстояние два метра). Благодарение на опционалните сензори за влажност и качество на въздуха може лесно да се осъществи и контрол, ориентиран към конкретните нужди. Всички варианти са стандартно оборудвани с контролер на пускането и забавяне на включването.

Снимка: Inventer

Може да харесате още...